Helyi hírek 2020. május 1. 16:00

Bács-Kiskun boldoggá tesz

Bács-Kiskun boldoggá tesz
A Bács-Kiskun megyei önkormányzat kiemelkedően fontosnak tartja, hogy a térség lakosai jól érezzék magukat a megyében, szeressék és kötődjenek ehhez a vidékhez. Ezért a megyei identitás fejlesztése érdekében egy új pályázat (TOP-5.3.2-17) előkészítéseként a napokban egy kérdőív kitöltésére kérték olvasóikat, amelynek eredményeképp a jövőben olyan közösségépítő folyamatokat szeretnének elindítani, amelyeket a megyében élők is hatékonynak tartanak.

Örvendetes, hogy a kérdőívet több mint kétezren töltötték ki. A válaszadók többsége fontosnak tartja a megyéhez való kötődést, jó helynek, vonzónak tartja térségünket. Mindemellett a legtöbben a helyi értékek, a megyénkhez kötődő hungarikumok megőrzését is előtérbe helyezik. Kiderült, hogy a fiatalok egészséges jövőképének megerősítése mellett az egyik legfontosabb feladat a helyi termékek megismertetése a megyében élőkkel. Örömteli, hogy sokan tartják jó ötletnek egy új megyei márka létrehozását is.

A végeredményben kiderült, hogy Bács-Kiskun megye valóban boldoggá tesz, és hogy a térség lakosai büszkék megyéjükre és jó szívvel ajánlják a vidék megismerését mindenkinek.

 

Kövessen minket a Facebookon is!