Egészségügy 2020. május 9. 16:00 Forrás: mtu.gov.hu

Megjelent a Magyar Turisztikai Ügynökség Covid-kézikönyve

Megjelent a Magyar Turisztikai Ügynökség Covid-kézikönyve
A Magyar Turisztikai Ügynökség a kézikönyv összeállításával a turizmusban érdekelt, jelentős vendégforgalmú szálláshelyek, vendéglátóipari egységek, attrakciók es szolgáltatók munkáját szeretné segíteni az újranyitáshoz kapcsolódóan, alapul véve az üzemeltetés során fontosnak tartott szempontokat.

A turizmus fokozatos újraindításával a szálláshelyeken, a vendéglátóipari egységekben, és a különböző attrakcióknál naponta ismét egyre nagyobb számú vendég fordul meg, akik igénybe veszik a kínált szolgáltatásokat, kapcsolatba kerülnek a kiszolgáló személyzettel, a többi vendéggel. Ezért mind a munkatársak, mind pedig a vendégek szempontjából összegyűjtötték azon szempontokat, amelyek a legfontosabbak lehetnek, hogy a fertőzés tovább terjedését megakadályozva, mégis megfelelő színvonalú szolgáltatást tudjanak nyújtani, és a vendégélmény is, az adott körülmények között, a legteljesebb legyen.

A dokumentum összefoglalja a főbb tudnivalókat a koronavírusról, valamint bemutatja az újranyitáshoz szükséges legfontosabb teendőket, amellyel biztonságos és élhető környezetet teremthetnek mind a munkatársak, mind vendégek számára. Ez a dokumentum a nem kötelező jellegű szabályok felállítását célozza. A vendégeket fogadó vagy kiszolgáló helyszínek mindegyikén a szolgáltatás jellegéből fakadó speciális szempont- és előírásrendszer érvényes, működésüket hatályos jogszabályok mellett végzik, szabályozott körülmények között. A javasolt intézkedések felsorolása segítséget nyújthat, de a hatályos – és a veszélyhelyzetre tekintettel rendszeresen felülvizsgált – közegészségügyi, higiénés és egyéb hatósági rendeletek, szabályzókat természetesen nem írja felül, nem előzi meg. A kézikönyvet folyamatosan frissítik.

A két kézikönyv elérhető a következő linkekre kattintva:


https://mtu.gov.hu/documents/prod/Covid-19-kezikonyv-szallashelyek.pdf

https://mtu.gov.hu/documents/prod/Covid-19-kezikonyv-attrakciok.pdf

 

Kövessen minket a Facebookon is!