Szabó József 2020. június 17. 10:00

Molnárfecske-palotákat helyeztek ki a Bankfaluban

Képgaléria
Molnárfecske-palotákat helyeztek ki a Bankfaluban
Mobilállványon, műfecskefészkeket helyeztek ki a Bankfaluban június 16-án. A gyurgyalagok és a partifecskék költőhelye mellett, a Kiskun utca végén kapott helyet a mesterséges fészekegyüttes.

Meizl Ferenc, a kiskunfélegyházi Madárbarát Klub és a Magyar Madártani Egyesület Helyi Szervezetének vezetője, valóságos molnárfecske-palotának nevezte a most helyet kapott építményt. Eredetileg idén áprilisban szerették volna kihelyezni, ám a vírushelyzet miatt csak mostanra sikerült a megvalósítás. A kifejezetten molnárfecskéknek készült műfészkek így remélhetőleg jövő májusra benépesülhetnek. Az említett madár az egyetlen, amelyik elfogadja, hogy mesterséges fészekben költsön.

Az ünnepélyes kihelyezésen jelen volt Rosta Ferenc alpolgármester, Szabó József, a térség önkormányzati képviselője, valamint Ódor László, az önkormányzat Szociális és Közfoglalkoztatási Osztályának vezetője.

Meizl Ferenc elmondta, hogy a jövőbeni tervek között szerepel a terület öko-kertté alakítása, hiszen alkalmas arra, hogy madárbarát legyen. A gyurgyalagok, partifecskék és molnárfecskék élőhelyét figyelhetjük majd meg tisztes távolból, kényelmesen egy padon ülve, árnyas fák alatt. Információs táblákat állítanak fel, hogy elegendő ismeret birtokában legyünk egy-egy látogatás után. A cél az, hogy családi kirándulóhellyé váljon ez a kert, és reményei szerint egyszer minden városrész büszkélkedhet majd hasonlóval Kiskunfélegyházán.

Z. A. 

Fotó: Fantoly Márton

 

Kövessen minket a Facebookon is!