Egészségügy 2020. július 27. 12:00

Sokan jelentkeztek az egészségügyi szűrésekre

Képgaléria
Sokan jelentkeztek az egészségügyi szűrésekre
Az ország legnagyobb egészségügyi szűrőkamionja érkezett Kiskunfélegyházára július 26-án, az Egészségközpont elé, a Magyarországot átfogó egészségvédelmi szűrőprogram keretében. A szakemberek 38 átfogó vizsgálattal, látványos anatómiabemutatóval, dietetikai tanácsadással és elsősegélynyújtási ismeretek bemutatásával várták az érdeklődőket. Az ingyenes vizsgálatokat a félegyháziak örömmel fogadták.

Az egészségükre odafigyelők évente mintegy 200 helyszínen találkozhatnak ezzel a kezdeményezéssel. A teljes, 20 éves programidőszak alatt körülbelül 3000 helyszínen – családi napokon, fesztiválokon, önkormányzati rendezvényeken – kínálják fel a szolgáltatást, szaktanácsadást.

A program a szűrések mellett külön figyelmet fordít a lakosság egészségét fenyegető rizikófaktorokra. Többek között a dohányzásra, a mozgásszegény életmódra, a helytelen táplálkozásra, az elhízásra, valamint a mértéktelen alkoholfogyasztásra. Ugyanakkor megismertetik a lakosságot a daganatos, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések tüneteivel, és megelőzésük fontosságával is. A program külön figyelmet fordít a szembetegségek, halláskárosodás, asztma, és allergia, a dohányzás, a prosztata megbetegedések megelőzésére és a kezelési lehetőségek megismertetésére.

 

Kövessen minket a Facebookon is!