Egészségügy 2020. szeptember 3. 14:30

Látogatási tilalom a megyei kórházban

Látogatási tilalom a megyei kórházban
A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kecskeméti Telephelye értesíti a lakosságot, hogy az intézményben koronavírus pozitív esetet regisztráltak, így a betegbiztonság érdekében a kecskeméti fekvőbeteg telephelyein (Nyíri út, Balaton utca) augusztus 29-én, szombattól határozatlan időre teljes LÁTOGATÁSI TILALMAT rendel el dr. Svébis Mihály főigazgató, saját hatáskörben, visszavonásig.

A látogatási tilalom ideje alatt:
Súlyos, életveszélyes állapotú betegnél egy hozzátartozó tartózkodhat.
A kiskorú beteg mellett egyik szülője, vagy törvényes képviselője tartózkodhat.
A beteget megilleti az egyházi személlyel való kapcsolattartás.

A látogatási tilalom ideje alatt, apás szüléseknél a szülő nő által kijelölt személy jelen lehet.

A kijelölt személynek a portán be kell mutatnia a várandósgondozási kiskönyv 1. és 7. oldalának fénymásolatát, igazolva ezzel a nevét (1. oldal), továbbá a szülés várható időpontját (7. oldal), illetve az érvényes személyi igazolványát.

Amennyiben a szülő nő nem az édesapát kívánja megnevezni, akkor a várandósgondozási kiskönyv 1. oldalán a kijelölt személyt is be kell jegyezni, mint legközelebbi hozzátartozót. Ebben az esetben a beengedés feltétele ugyanaz, mint apás szülés esetében. (fénymásolat + érvényes személyi igazolvány)

A szülésen való részvételkor a szájmaszk és a megfelelő védőruházat használata kötelező!

Rendkívüli látogatási engedélyt az adott osztály osztályvezető főorvosa adhat.
Írásbeli engedélyt az illetékes osztályvezetőtől telefonon, illetve e-mailben igényelhet.
(
https://www.kmk.hu/…/bet…/1534-osztalyvezetok-elerthetosegei)

A rendkívüli látogatási igazolás kizárólag 14 napon belüli háziorvosi igazolással és a bejáratoknál kitöltött nyilatkozattal együtt érvényes.

A portaszolgálaton a rendkívüli látogatási igazolással, a háziorvosi igazolással, a nyilatkozattal és személyi igazolvány felmutatásával együtt léphetnek be az arra jogosultak.

Felhívják a figyelmet, hogy a látogatási tilalom alatt fokozott biztonsági ellenőrzés lesz! Az épületek közötti átjárás lehetősége megszűnik. A fekvőbeteg osztályokra történő belépést szigorúan ellenőrizik.

Csomagot lehet küldeni. A telephelyre gépjárművel behajtani kizárólag dolgozóknak, érvényes éves behajtókártyával lehet.

Súlyos állapotú, vagy mozgásában korlátozott beteget a hozzátartozó kitehet/felvehet, majd kötelezően ki kell hajtania.

Személybejárás a teherporta felől megszűnik, az arra jogosultak kizárólag a főbejárat felől közelíthetik meg intézményt.

A sürgősségi fogadóhelyek, gyermek és felnőtt háziorvosi ügyelet, az elhunytakkal kapcsolatos ügyintézés és pénztár változatlanul működik.

A betegdokumentáció-másolat kizárólag e-mailen igényelhető a
[email protected] címen.

A Rendelőintézet nyitvatartása változatlan.

A teljes körű látogatási tilalom alatt az alábbiak szerint tudnak a hozzátartozóknak csomagot beküldeni:

A csomag tartalmazhat általános ruházati, tisztálkodási és használati eszközöket, tartós élelmiszert. Kérik, hogy romlandó árukat ne küldjenek be!
Egyedi gyógyszert, táplálék-kiegészítőt, vitamint a csomag tartalmazhat.

A kecskeméti telephelyre vonatkozóan a csomagot lezárva a beteg adataival ellátva (név, osztály, kórterem) a Kecskemét, Nyíri úti főbejárat portáján napközben lehet leadni 7-től 10 óráig, a csomag még aznap felkerül a betegellátó osztályra.
A csomag elvesztéséért, az abban elhelyezett értéktárgyakért, készpénzért felelősséget nem vállalnak, lehetőség szerint ezt a csomag ne tartalmazzon.
A csomag átvételekor átvételi elismervényt nem adnak.
A Honvéd Kórházban (Kecskemét, Balaton utca) működő osztályok esetében keddi és pénteki napon 10 és 11 óra között a biztonsági szolgálatnak lehet leadni a bevitt csomagokat a fentebb említett feltételekkel.

Az intézmény teljes területén kötelező az orr-szájmaszk viselése! A 1,5 méteres távolságot egymás egészségének védelme érdekében kérik, feltétlenül tartsa be!

A nemzetközi és országos járványügyi helyzetre való tekintettel kérik, hogy saját, illetve hozzátartozójuk érdekében működjenek együtt a kórház dolgozóival!

Friss és hiteles információkat a 
https://www.nnk.gov.hu/ oldalon találhatnak.

Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus