Helyi hírek 2021. március 30. 12:00

Mennyibe kerülnek az ingatlanok Kiskunfélegyházán és környékén?

Mennyibe kerülnek az ingatlanok Kiskunfélegyházán és környékén?
A múlt hónapban már kiderült, hogy tavaly is felfelé íveltek a kiskunfélegyházi ingatlanárak, hiszen szinte végig áremelkedést tapasztalhattunk a városban.

A legnagyobb drágulás a téglalakások tekintetében történt, méghozzá az augusztusi-novemberi hónapokban, ekkor összesen 50 ezer Ft/m²-rel emelkedett a téglaépítésű lakások átlagára.

Cikkünk további részében az Ingatlannet.hu statisztikai adatait alapul véve megvizsgáljuk, hogy mire számíthatnak azok, akik napjainkban vagy a közeljövőben szeretnének ingatlant venni Kiskunfélegyházán vagy annak környékén. Fontos azonban kiemelni, hogy elemzésünkben végig az áralku nélküli kínálati árakra fókuszálunk.

Természetesen nem mindegy, hogy milyen típusú ingatlant szeretnénk vásárolni a környéken, valamint jól láthatjuk azt is, hogy már a Kiskunfélegyházától nem messze fekvő városok között is mekkora különbségek fedezhetőek fel.


Nagy az eltérés a környező városok átlagárai között

Ha téglalakást szeretnénk vásárolni, akkor azt - a megfigyelt városok közül - legolcsóbban Csongrád területén tehetjük meg, hiszen az ottani átlagárak a téli hónapok végén 248 ezer Ft/m2 körül alakultak. Legdrágábban pedig a Bács-Kiskun megyei megyeszékhely területén találhatunk lakásokat, méghozzá 480 ezer forintos négyzetméterenkénti átlagáron. Kiskunfélegyháza pedig a két város átlagárai között helyezkedik el a maga 347 ezer Ft/m2-es átlagárával.



A csongrádi családi házak szintén a legolcsóbbnak bizonyultak a múlt hónapban, hiszen azokat csupán 139 ezer Ft/m2-es átlagáron hirdették. A sorban következtek a bugaci családi házak 166 ezer Ft/m2-es árfekvéssel, majd nem sokkal drágábban a kiskunfélegyházi következtek, méghozzá 220 ezer Ft/m2-rel. A házak tekintetében a második legdrágább városnak Kunszállás bizonyult a maga 263 ezer forintos négyzetméterenkénti árával. Az első helyen pedig szintén Kecskemét helyezkedhetett el, mivel ott négyzetméterenként a 400 ezer forintot is elérte a házak kínálati átlagára.

Azon városok közül, ahol vannak panellakások a drágasági sorrend élén szintén Kecskemét végzett: 393 ezer Ft/m2-rel. A második helyen Csongrád áll, hiszen ott átlagosan 258 ezer forintos négyzetméterenkénti átlagáron vásárolhatunk panelépítésű ingatlant. A harmadik pozíciót pedig városunk foglalta el, méghozzá 245 ezer Ft/m2-es átlagárral.

Az Otthon-felújítási program belső felújításokra és szigetelésre ösztönzi a magyar embereket

Az egyre népszerűbb Otthon-felújítási program – 50 százalék önerő esetén – akár 3 millió forint vissza nem térítendő állami támogatás elérését teszi lehetővé. A GKI és a Masterplast közös felmérése arra kereste a választ, hogy mire fogják költeni a program résztvevői ezeket az összegeket. Kiderült, hogy a megkérdezettek harmada a belső tereket és a fürdőszobát újíttatná fel, bő negyedük pedig a fűtési rendszert korszerűsítetné, illetve a nyílászárókat cseréltetné le. A családi házak esetében pedig még a szigetelés is nagy szerepet kapna.
 

Kövessen minket a Facebookon is!