Virágos Félegyházáért 2021. május 14. 10:00

XI. Virágos Félegyházáért – 2021.

XI. Virágos Félegyházáért – 2021.
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület Csányiné Pap Andrea polgármesterné fővédnökségével 2021-ben 11. alkalommal hirdeti meg a Virágos Félegyházáért felhívását.

Jelentkezési feltételek:

Aki jelentkezhet: magánszemély, közösségek, vállalkozások, vendéglátóhelyek, intézmények (óvodák, általános és középiskolák, kulturális és szociális….), unoka nagymama kertjével – és fordítva. Bárki, aki úgy érzi, hogy szívesen megosztaná szép környezetének élményét másokkal is.

Amivel jelentkezhet: virágos-zöldséges kerttel, balkonnal ápolt zöldfelülettel, bármilyen kertrészlettel, ötletes, kedves növényalkalmazással.

Jelentkezni lehet június 15-éig a kitöltött jelentkezési lap leadásával a városi könyvtárban és a Tourinform Irodában. A jelentkezési lap beszerezhető a fenti helyeken és letölthető a
www.kiskunfelegyhaza.hu, ill. a www.psvk.hu honlapról. Kérik, ügyeljenek a pontos kitöltésre!

Értékelés: a szervezők június 21. és 30. között egyeztetett időpontban tekintik meg a kerteket. A látogatás egyben beszélgetés is, ahol a kert művelése során szerzett tapasztalatok is megoszthatók. Fontos, hogy a jelentkező bemutassa a kertet, ennek hiányában nem tudják értékelni. A felhívás célja, hogy a szerzett tapasztalatok megoszthatók legyenek, így a város környezetkultúrája valóban közkinccsé váljon.

Egy kert minden évszakban tud szép lenni, ezért augusztus 15-éig várják a kertekről készült fotókat. Fotók beküldése nem kötelező, ez csupán segít megismerni a zsűrizés időpontjában nem látható értékeit a kertnek. A beküldött jól sikerült fotókat összegyűjtik és a későbbiek során megosztják a város közösségével. A fotókat – legfeljebb 3-5 db – a
[email protected] e-mail címre küldjék meg. Csak fotókkal nem lehet pályázni!

A díjátadásra és egy közös beszélgetésre szeptemberben kerül sor várhatólag a városi könyvtár belső udvarában.

További információ kérhető Nagy Ágnes városi főkertésztől a 06/20 388-6663-as telefonszámon.



A most már több, mint egy éve tartó járvány mindannyiunk életét megváltoztatta. A közösségi találkozások tiltásával sokak számára a kertészkedés nyújtotta a felüdülés lehetőségét, a korlátok közötti szabadság megélését, a hasznos időtöltés megtalálását, örömét. Hisszük, hogy ez helytől, mérettől függetlenül, a szép környezet és a növények iránti szeretettől indítva bárki számára megtalálható és élvezhető.

Az idén már 11. alkalommal meghirdetett „Virágos Félegyházáért” rendezvény mára inkább egyfajta barátkozásra kész emberek közötti párbeszéd lett a szép környezet jegyében. Ezért 2021-ben is keressük azokat, akik örömöt, hasznos, élvezetes elfoglaltságot lelnek a kertészkedésben, legyen az kert, erkély vagy lépcsőház. Bízunk a személyes találkozás lehetőségében, úgy gondoljuk, hogy talán most különösen is jó megosztani egymással a tapasztalatokat, örömöket, eredményeket. Idén is szeretnénk teret adni ennek a kedves, most már talán hagyománynak is tekinthető városi gyakorlatnak. E-mailben várunk fotókat kertről, erkélyről. Bízunk benne, hogy az év folyamán még lesz lehetőségünk találkozásra.

A „Virágos Félegyházáért” rendezvényre jelentkezni maximum 3 fotó beküldésével, 5-6 mondatos szöveges bemutatkozással, a névvel, címmel, telefonszámmal kitöltött jelentkezési lap leadásával (városi könyvtár, Tourinform Iroda) vagy a
[email protected] e-mailcímre történő beküldésével lehet június 15-éig.

További információ kérhető a 06/70 453-3996-os telefonszámon.

Az idén is személyes kertlátogatás keretében tervezzük a kertek bemutatását és megtekintését, amit szeptemberben egy díjátadással egybekötött vendégséggel, közös beszélgetéssel szeretnénk megköszönni és viszonozni.


Nagy Ágnes
városi főkertész

 

Kövessen minket a Facebookon is!