Sport 2021. május 29. 13:00

Évet értékeltek a kézilabdázók

Évet értékeltek a kézilabdázók
Befejeződtek a felnőtt és utánpótlás kézilabda-bajnokságok, amelyekben a P&P Kiskunfélegyházi HTK is érdekelt volt. A félegyházi együttes hat fiú és férfi korosztályos csapattal működött a 2020/21-es szezonban. Az idényt Isán András szakosztályvezető értékelte.

Utolsóként a megyei I. osztályú férfi felnőtt bajnokság zárult le, amelyben a fiatal félegyházi játékosokra építő P&P KHTK a 9. helyet szerezte meg. A tavasz során szép győzelmeket ért el az együttes, amik mindenképpen előremutatóak a jövőt illetően. A csapatok közül az U8-as korosztály a járvány miatt nem játszott mérkőzést a szezonban. Az U12, az U13, az U14 ősszel szerepelt. A megyei I. osztályú csapat mellett a serdülő korosztályú együttes játszott még a 2021-es esztendőben.

A szezonról Isán András szakosztályvezető számolt be:


Rendkívül nehéz idényen vagyunk túl. Látványsportágként még a szerencsésebbek közé tartoztunk, hiszen a járvány ellenére egész évben folytathattuk az edzéseket. Zártkapus mérkőzéseket tartottunk 2020 szeptemberétől, így nézők és szülők sem látogathatták a rendezvényeinket. A szezon közben sok minden változott, alkalmazkodni kellett a körülményekhez. Utánpótlásszinten meccsek és fordulók maradtak el, amik megnehezítették a felkészülést és a közös munkát. Ősszel a bajnokságok rendesen lementek, tavasszal viszont a kézilabda szövetség döntése értelmében a korosztályos küzdelmek félbemaradtak. A változások a TAO-t is érintették. Próbálunk alkalmazkodni a pénzügyi lehetőségekhez.

2019 tavaszán új irányba indult el a P&P KHTK. Az addigi NB II-es férfi kézilabdacsapat megszűnt, helyüket az ifjúsági játékosokból álló megújított felnőtt csapat vette át, amely a megyei I. osztályban szerepel Fekete Krisztián edző irányításával.

 Kicsit hektikus volt a bajnokság. Idén tavasszal már voltak sikereink. Előzetesen 3-4 éves időintervallumban gondolkodtunk, annyi idő szükséges a fiatal félegyházi felnőtt csapat fejlődéséhez, megerősödéséhez. Szerencsére a fejlődés már az eredményekben is kezd megmutatkozni. Haladunk a megkezdett úton tovább. Ebben az évben öt serdülőkorú játékos jutott lehetőséghez a felnőttek között és ez a létszám a tervek szerint a közeljövőben még tovább bővül.

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!