Sport 2021. június 3. 09:00

Alulmaradt a KHTK a kupában

Képgaléria
Alulmaradt a KHTK a kupában
A megyei bajnokságok lezárultával sem ért véget a labdarúgó-szezon. A megyei csapatok ezúttal a kupában mérhették össze tudásukat. A Kiskunfélegyházi HTK ellenfele az ugyancsak megyei I. osztályú Szabadszállási SE volt a 2. fordulóban.

A Kiskunfélegyházi HTK játékosai az utóbbi hetekben számtalan mérkőzést játszottak. Az első csapat a bajnoki hajrában egy hét alatt három bajnokin is pályára lépett. Talán ennek is köszönhetően ezúttal a megyei I. osztályú és a II. osztályú csapatból egy vegyes összetételű együttes futott ki a gyepre a Honvéd Sporttelepen, június 2-án.

A Szabadszállái SE az első félidőben meglepte a félegyházi gárdát. Előbb Máruska Vitalij szerzett vezetést negyedóra játék után, majd hét perccel később Bajusz Patrik növelte kettőre a különbséget. (0-2)

A 0-2-es eredmény az első félidő végéig fennmaradt, így a KHTK játékosainak 45 percük maradt az egyenlítésre.

Ha egyenlítést nem is, de hazai rohamokat láthatott a publikum. Néhány perc alatt több komoly lehetőség alakult ki a szabadszállási kapu előtt.

Az 54. percben egy átívelést követően a felső léc is megcsörrent, de félegyházi gól egészen a 61. percig nem esett. Ekkor Oroszi Dániel célozta meg a rövid alsót, ami után a labda a hálóban kötött ki. (1-2)

A szépítést végül nem követte egyenlítés. A 67. percben egy szöglet utáni kavarodásból Máruska Vitalij megszerezte a második gólját, amivel mind később kiderült eldöntötte a találkozó sorsát.

1-3 után már egyik csapat sem ért el gólt, így a tartalékos felállású KHTK végül alulmaradt az ezúttal jobban pörgő vendégekkel szemben.

A félegyházi csapat nyári szabadságra megy, a Szabadszállási SE a megyei kupa 3. körében folytatja.


Értékelés:

Némedi Norbert (vezetőedző, KHTK):

 Szerintem ma jobb volt a Szabadszállási SE nálunk, ez volt most a legjobb keretünk, amivel vállalni tudtuk a kupamérkőzést. Nyerni szerettünk volna, de futósebességben felülmúltak minket. Kissé fáradtak is voltunk az elmúlt hetek erőltetett tempója után. Helyzeteink megvoltak, de megérdemelten jutott tovább a Szabadszállás és sok sikert kívánok nekik a kupában.

Bács-Kiskun megyei kupa 2. ford., 06. 02.
Kiskunfélegyházi HTK – Szabadszállási SE 1-3 (0-2)

Gólszerzők: Oroszi Dániel 62. p. ill. Máruska Vitalij 15. p., 68. p., Bajusz Patrik 22. p.

Továbbjutott a Szabadszállási SE.


G. Z. 
 

Kövessen minket a Facebookon is!