Sport 2021. június 4. 09:00

A játékvezetők is megemlékeztek Puhl Sándorról

Képgaléria
A játékvezetők is megemlékeztek Puhl Sándorról
A kiskunfélegyházi és a megyei sípmesterek is megemlékeztek Puhl Sándorról, a korábbi világhírű játékvezetőről, aki amint arról már beszámoltunk 65 éves korában elhunyt.

A megyei bajnoki mérkőzéseket megelőzően a játékvezetők és a játékosok egy perces néma csenddel adóztak Puhl Sándor emléke előtt.

A kiemelkedő tehetségű játékvezető már fiatalon, 1984-től működött a labdarúgó NB I-ben. Világhírre a 90-es években tett szert, nemzetközi sportpályafutásának elismeréseként az IFFHS négyszer választotta a világ legjobb játékvezetőjének (1994-1997 között). Ő vezette az emlékezetes brazil–olasz világbajnoki döntőt Los Angelesben 1994-ben, és három évvel később Münchenben a Dortmund–Juventus Bajnokok Ligája-döntőt is – idézi fel Puhl Sándor játékvezetői pályafutását az mlsz.hu. – Eger és Emőd város díszpolgára, 2010 óta az MLSZ Játékvezető Bizottságának alelnöke, a hazai és nemzetközi labdarúgás megbecsülését élvezte.

Megyei játékvezetők: Katona Balázs, Kiss Anikó, Ézsiás Gábor, Petyarity József, Herceg Tamás, Kis József, Krepsz László, Horváth Attila, Kohajda Árpád, Horváth Viktor, Borbényi M. Bence, Fazekas Szilárd, Viskovics László, Fekete Bálint, Kovács Bálint, Hegedűs Iván, Dudás Zsolt.

Képek: Hegedűs Iván

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!