Sport 2021. június 9. 18:00

Versengtek és versenyt szerveztek

Képgaléria
Versengtek és versenyt szerveztek
Június első hétvégéjén két versenysorozatban szerepeltek a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai. DAR Történelmi Versenysorozat III. fordulóján versenyzőként, a Hadak Útja 2021 Távcéllövő Versenysorozatban szervezőként vettek részt.

Az Újszentiváni Íjász Egyesület június 5-én tartotta a Dél-Alföldi Régió történelmi versenysorozatának következő versenyét, ahol Dürgőné Kovács Piroska mesteríjász és Dürgő Csaba képviselte a Fénypárducokat. Piroska mesteríjász címét vadászíj kategóriában szerezte, most átváltott pusztai, azaz „modern anyagból készült történelmi íjra”. Az új kategóriában is remekelt, magabiztosan 63 százalékos teljesítménnyel az első helyen zárta a versenyt. Férje, Csaba 71%-os teljesített a felnőtt férfi vadászíjászok között, ami bőven elég volt az első helyre.

Másnap a Fénypárducok szervezésében került sor HetvenHét – A IV. próba elnevezésű távcéllövő versenyre, amely egy nyolc állomásból álló versenysorozat, a Hadak Útja második „csatája” volt. A különleges szabályrendszerű, pontozású Fénypárducok által megálmodott versenyre korlátozott számban tudtak fogadni íjászokat a szervezők. Szerencsére teltház volt, több mint ötven íjász mérhette össze tudását, a 27 és 77 méter közötti távokon.

A speciális célra, a Nagy Párduc Korongra 2x77, azaz 154 lövést kellett leadni a versenyzőknek, ami valljuk meg, fizikálisan elég megterhelő. A mentális teherről a folyamatos koncentráció gondoskodott. Ráadásul a hétvégére érkezett jó idő, a tűző napsütés és a rekkenő meleg nehezítette meg a kiskunfélegyházi reptéren versengők sorsát. A felsoroltak ellenére számos szép eredmény született, többen tudtak javítani az előző próbákon elért pontszámaikon, így előreléphettek az örökranglistában. Külön öröm a felvidéki távcéllövészet fellegvárából, Marcelházáról is érkeztek versenyzők, így a HetvenHét nemzetközi verseny lett.

A Fénypárducok szervező tagjai versenyen kívül teljesítették a próbát.

A Hadak Útja 2021 Távcéllövő Versenysorozatot a Freddo Kft támogatja.

A Fénypárducok következő versenyének helyszíne a Cross & Enduro Motoros Pálya Kiskunfélegyháza lesz július 4-én, vasárnap, amely a DAR 3D versenysorozat második állomása.

Vas Bianka
Fénypárducok

 

Kövessen minket a Facebookon is!