Sport 2021. június 12. 16:30

Határon túlról is érkeztek versenyzők a Kiskun Kupára

Képgaléria
Határon túlról is érkeztek versenyzők a Kiskun Kupára
Több mint 300 fiatal birkózó lépett szőnyegre június 12-én az id. Besze László Emlékversenyen, a hagyományos Kiskun Kupán. A Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokba a határon túlról és a testvérvárosokból is érkeztek versenyzők, egyek mellett Korond, Segesvár, Szászrégen, Zenta és Magyarkanizsa birkózói is megméretették magukat.

A járványügyi helyzet javulása lehetővé tette, hogy a Kiskun Kupa, id. Besze László Emlékverseny az elmúlt évek hagyományaihoz híven nemzetközi jelleget öltsön. A határon túlról érkező birkózókkal együtt 316 versenyző nevezett.

A Kiskun Kupát több mint 30 éve tartják meg, id. Besze László (1920-2004) halála óta emlékverseny is egyben.

Idén ünnepli megalakulásának 100. évfordulóját a Magyar Birkózó Szövetség. Ennek apropóján egy kis történelmi visszatekintést is hallhattak a megjelentek az ünnepélyes megnyitón.

Kiskunfélegyházán 1947-ben alakult újra a birkózás id. Besze László mesteredző vezetésével. Számos tanítványa közül id. Réczi László korábbi világbajnok, olimpiai bronzérmes birkózó a leghíresebb, aki ugyancsak megjelent. Mellette Besze László családját is köszöntötték.

A versenyt Balla László alpolgármester, illetve Simita Zsolt, a Magyar Birkózó Szövetség szakreferensének szavai nyitották meg.

Résztvevő csapatok: Korond, Segesvár, Szászrégen, Zenta, Magyarkanizsa, Szeged, Dél Zselic, Vasas, Kispest, FTC, Csepel, Kecskemét, Szarvas, Orosháza, Nagyszénás, Kiskunhalas, Pesterzsébet, Báránd, UTE, Szentes, Karcag, Bócsa, Dévaványa, Soltvadkert, Kalocsa, Győr, Mogyoród, Szigetszentmiklós, Cegléd, Tatabánya, Abony és természetesen a Kiskunfélegyházi Birkózó SE ifjú titánjai.

Az eredményekről beszámolunk.

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!