Sport 2021. június 25. 16:00

Több mint hetvenen vettek részt a kosárlabdás táborban

Képgaléria
Több mint hetvenen vettek részt a kosárlabdás táborban
A Félegyházi Térségi Sportiskola idén is megszervezte nagysikerű Kosárlabdás Sporttáborát, amit hagyományosan a szünidő első heteiben tartottak meg. Összesen 74 gyermek jelentkezett a táborba. Nemcsak igazolt játékosokat vártak, hanem olyanok is jöhettek, akik meg akartak ismerkedni a kosárlabdával.

A rekkenő hőség ellenére színvonalas tábort tudhat maga mögött a Félegyházi TSI Kosárlabda Szakosztálya. A 8 és 15 év közötti gyermekeket június 21-e és 25-e között várták a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban.

A délelőttök folyamán játékos edzések zajlottak, míg délutánonként a strandolásé volt a főszerep.

A szervezésről Simon Zoltán szakmai vezető számolt be:
– Tartottunk egy kicsit a kánikulától és nagyon örültünk neki, hogy ilyen sokan eljöttek. Az elmúlt évek részvételi csúcsát sikerült megdöntetünk. Tartalmas szakmai anyagot állítottunk össze a hétre vonatkozóan, ügyleve arra, hogy ne terheljük túl a gyermekeket. A kosárlabdás gyakorlatokat egyéb játékos elemekkel színesítettük. A diákokat 6 csoportba osztottuk és 5*20 perces edzéseket tartottunk nekik pihenőidőkkel.

– Kiket vártatok a táborba?

– Ez a tábor mindenkinek szólt, nem csak az FTSI kosarasainak. A neve ezért nem is kosárlabda, hanem kosárlabdás tábor. A kosárlabda mellett strand, pingpong, csocsó szolgálta a kikapcsolódást. A fiatalok közül jöttek olyanok is, akik eddig nem kosárlabdáztak, ennek pedig külön örültünk.

A tábor lebonyolításában az FTSI kosárlabdaedző mellett a Constantinum sporttagozatának diákjai is segítettek Rádi Dezső irányításával. 

Az edzések és a strandolás közötti szünet játékkal telt. A kisebbek és a nagyobb gyerekek 4-4 csapatba osztva naponta egy-egy mérkőzést játszottak egymással.

Kép: Szabó Csaba, Gubu Zoltán

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!