Sport 2021. július 4. 09:00

Megújult erővel készülnek az ökölvívók a Honvéd Sporttelepen

Képgaléria
Megújult erővel készülnek az ökölvívók a Honvéd Sporttelepen
A pandémiás korlátozások végeztével ismét megpezsdült az élet a Honvéd Sporttelep ökölvívó termében, ahol gőzerővel készülnek a Papp László Ökölvívó Akadémia félegyházi versenyzői Ramocsa Sándor edző vezetésével. Az egyesülethez több utánpótláskorú fiatal csatlakozott, akik szorgalmasan látogatják az edzéseket a nyár folyamán is.

A Papp László Ökölvívó Akadémia tagjai 2019 óta edzenek a félegyházi Honvéd Sporttelep ökölvívó termében és a koronavírus edzésekre vonatkozó korlátozásainak végeztével ismét újult erővel léptek a kötelek közé.

Ramocsa Sándor edző célja a félegyházi ökölvívás nagy múltú hagyományainak továbbvitele és szeretne újra felépíteni egy jelentős utánpótlásbázist a Honvéd ökölvívóteremben.

- A pandémia végeztével jelenleg 14-16 fővel készülünk. Sok utánpótláskorú fiatalunk van, az edzéseket a gyerekek szülei is segítik. Szeretnénk egyre több fiatalt bevonni a sportágba, 8 éves kortól várjuk a gyerekeket. Június végét Dorozsmán zártuk, ahol bemutatóedzésen vettünk részt több tehetséges fiatallal. Amellett, hogy nagy élmény, a gyerekeket rutint is szereznek a ringben ezen mérkőzések során.

 

Az egyesületnek jelenleg 9 igazolt versenyzője van és nem szednek tagdíjat sem. Egyedüli elvárás a szorgalom és a rendszeres edzéslátogatottság. A nyár folyamán is gőzerővel folynak az edzések. Heti három alkalommal: hétfőn, szerdán és pénteken 16:30-tól várják a gyermekeket.

Ramocsa Sándor hozzátette, a terveik szerint több bemutató mérkőzésen és pofon partin vesznek részt a közeljövőben, illetve szeretnének versenyzőket indítani az őszi korosztályos magyar bajnokságokon.

 

 

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!