Sport 2021. július 17. 10:40

Technikai jellegű változás városunk labdarúgásában

Technikai jellegű változás városunk labdarúgásában
A 2021/22 szezonban immár az FTSI versenyezteti a megye I. osztályban és a II. osztályban szereplő kiskunfélegyházi felnőtt labdarúgó csapatokat. A megyei I. osztályban szereplő Kiskunfélegyházi HTK neve Kiskunfélegyháza I. lesz, míg a megyei II. osztályú csapat a Kiskunfélegyháza II. nevet viseli a KHTK II. helyett.

A Kiskunfélegyházi HTK július 2-án tartotta idei rendes közgyűlését, ami a korábbi évek megszokottságától eltérően rendhagyóra sikerült, ugyanis a szokásos éves beszámolók és pénzügyi jelentések elfogadása mellett idén egy sokkal komolyabb napirendi pontja is volt az eseménynek.

A közgyűlés határozatának értelmében ezen a napon a KHTK megszűntette Labdarúgó Szakosztályának működését és egyben az MLSZ égisze alatt megszerzett indulási jogait átruházta Félegyházi Térségi Sportiskola Nonprofit Kft. (FTSI) részére.



Az „egyesülés” elsődleges célja a helyi felnőtt és utánpótlás labdarúgás és az önkormányzat közötti együttműködés elmélyítése, szorosabb kötődés kialakítása. Mindkét fél jövőbeli tervei között szerepel a helyi utánpótlás labdarúgás színvonalának fenntartása, emelése, valamint a felnőtt csapatok folyamatos versenyeztetése, így biztosítva helyet az utánpótlásból kikerülő tehetségeknek.


Az együttműködés lehetővé teszi továbbá a Honvéd Sporttelep további rekonstrukcióját, átalakítását, mely tervek között olyan projektek is megtalálhatóak, amelyekből nemcsak a labdarúgók, hanem Kiskunfélegyháza polgárai is profitálhatnak.



A labdarúgó szakosztálynál kihangsúlyozzák, hogy a helyi labdarúgás csupán technikai jellegű változáson ment keresztül, a vezetőségében nem történtek személyi változások.

A 2021/22-es szezonban az immár Félegyházi Térségi Sportiskola Nonprofit Kft. által versenyeztetett felnőtt csapatok a bajnoki tabellákon a Kiskunfélegyháza I. (megyei I. osztály) és Kiskunfélegyháza II. (megyei II. osztály) neveket fogják használni.

Minden kedves szurkolót, sportbarátot szeretettel, változatlan körülmények között várnak a focimeccsekre.

Hajrá Félegyháza!


Közlemény: Busa Imre

Fotók: Gubu Zoltán

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!