Sport 2021. július 7. 17:00

Mozgalmas a forró nyár a Koppányoknál

Képgaléria
Mozgalmas a forró nyár a Koppányoknál
Június 19-én Nagyhegyesen rendezte IV. megmérettetését a Nagyhegyesi Íjász Egyesület. A versenynek a település központjában lévő Kiserdő Szabadidőpark adott mesébe illő helyszínt. Gyönyörűen kialakított árnyékos park, csodás rózsakerttel, filagóriával és sok paddal, asztalokkal szolgálta a vendégek kényelmét. Nagyon kedves fogadtatás és rugalmas verseny lebonyolítás jellemezte a versenyt az irigylésre méltó környezetben. A Koppányokat Dinnyés Gyula képviselte, és vadászreflex íjával a negyedik helyet szerezte meg.

Június 27-én a Szegedi- Szittya földre, Rabi Majorban versenyeztek a Kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület versenyzői. Az íjászversenyt a Pozsonyi Csata megemlékezésére, és egyben 2021-es MISZ-DAR Történelmi Versenysorozat 4. fordulójaként tartották a Szegedi Szittyák. A Szittyáknál megszokott nehéz pálya és rekkenő hőség fárasztotta a Koppányokat, ennek ellenére nagyon szép eredmények születtek.

Vadászreflex íjjal, Zoboki Csenge és Tamáskovics Gyula mindketten első helyezést értek el saját korosztályukban.

Modern pusztai íjjal, senior kategóriában Bicskeiné Csányi Mária 2., Kövecses Zsuzsanna 4. helyezett lett, Szólya Imre pedig a legnépesebb felnőtt férfi kategóriában az 5. helyen végzett.

A folyamatosan zajló versenyeken kívül, a Koppányok aktívan részt vállalnak a város iskoláinak táboraiban is, a gyerekeknél nagy sikert aratva. Öröm látni a kíváncsi arcokat, ahogyan érdeklődnek az íjászat iránt, illetve az Árpádkor hangulatát felidéző viseletek és fegyverek iránt. Ezen kívül folyamatos a felkészülés az egyesületben a nyári városi programokra is.

Kis Mónika
Koppány íjász
 

Kövessen minket a Facebookon is!