Sport 2021. július 10. 14:00

Két arany és egy ezüst a kecskeméti Star Gym Kupán

Két arany és egy ezüst a kecskeméti Star Gym Kupán
Kecskeméten, a Star Gym Kupán képviseltette magát a Kiskunfélegyházi Harcművészeti Sportegyesület július elején. A zsúfolásig telt csarnokban az ország szinte minden neves klubja megjelent, így a forró hangulatért az időjárás mellett a jó küzdelmek is felelősek voltak. Összesen 55 összecsapáson lehetett a versenyzőkért szurkolni.

Kiskunfélegyházáról 3 versenyző lépett a szorítóba a Muay Thai, illetve a K1 szabályrendszer szerinti küzdelmekben. Elsőként a 13 éves, 66 kg-os Mák Zsombor mérkőzött egy nagyon technikás ellenféllel. Égett benne a bizonyítási vágy, azonban a jó kezdést követően egy váratlan sérülés véget vetett a küzdelemnek. Zsombor így ezüstéremmel zárt.



Őt követte a 17 éves Fekete Gergely +94 kg-ban. Ellenfele okosan és kitartóan próbált túljárni a félegyházi fiú eszén, de Geri fegyelmezett maradt és figyelve az edzői utasításokra, határozott comb- és térdrúgásaival felőrölte őt. Az összecsapást egyhangú pontozással nyerte, így az ő nyakába akaszthatták az aranyérmet.



A fiúkat követően a szintén 17 éves Bíró Krisztina küzdelme következett 57 kg-ban. Kriszti ellenfele a felnőtt korosztályból került ki, aki ehhez mérten határozott és taktikás volt. Mind a két versenyző nagyon akarta a győzelmet, ami parázscsatát hozott közöttük. A jó kondinak és a tanult technikák tudatos használatának köszönhetően Krisztina egyhangú pontozással nyerte a muay thai összecsapást.

A versenyzők felkészítése mellett bíróként is jelen voltak a
Kiskunfélegyházi Harcművészeti Sportegyesület tagjai, akik ezúton is köszönik a szervezőknek és a Magyar Muay Thai szövetség bírói testületének a bizalmat és a lehetőséget.

A kis csapat örömmel, tapasztalatokkal és újabb érmekkel tért haza a kecskeméti gáláról. Köszönetet mondanak Csillag Tamásnak, Tóth Attilának és Kispál Balázsnak a szervezésért, az ellenfeleknek és felkészítőiknek a korrekt és őszinte küzdelmekért, valamint minden segítőnek a felkészülések és a küzdelmek során.
   

Kövessen minket a Facebookon is!