Sport 2021. július 11. 18:00

Bőséges programok a birkózók házatáján

Bőséges programok a birkózók házatáján
Nyáron sem tétlenkednek a Kiskunfélegyházi Birkózó SE tagjai. Versenyek és edzőtáborok zajlanak a nyár folyamán, hogy az őszi versenyszezonban minél sikeresebben szerepeljenek a sportoló fiatalok.

A strandbirkózás várhatóan felkerül a nyári olimpiai programba, mert egyre népszerűbb a küzdősportolók körében, könnyen érthetőek a szabályok, bárhol űzhető, ezért a Magyar Birkózók Szövetsége is évek óta megrendezi az országos bajnokságokat egy három részből álló versenysorozat keretében.

Az első állomás idén Szentesen volt, ahol az U14-es korosztályban félegyházi fiú, Bátyai Dorián lett a bajnok a +55 kg-os súlycsoportban. Dorián minden ellenfelét nagy fölénnyel győzte le, nem tudtak ellene pontot sem elérni. Bizakodva várhatja a Siófokon, majd a Lupa Beach-en megrendezendő következő fordulókat.

Tapodi Zsófia negyedik, Makra Benjámin pedig ötödik lett a saját kategóriájában.

Július második felében edzőtáborába vonul az egyesület apraja-nagyja. Siófokon tíz napon keresztül közösen készülnek más egyesületek versenyzőivel, többek között korondi sporttársakkal, de Lengyelországból is érkezik egy népes csapat, több más hazai klub mellett.


Szabó József edző
 

Kövessen minket a Facebookon is!