Sport 2021. július 13. 13:35

Szinte teltházat hozott a Western Feszt Kiskunfélegyházán

Képgaléria
Szinte teltházat hozott a Western Feszt Kiskunfélegyházán
Az idei évben is magával ragadó volt az élő bikarodeó és lovas show július 10-én és 11-én. Az esemény helyszínéül szolgáló Fekete Lovastanyán valódi western életérzést valósítottak meg a szervezők, akikkel a programot követően beszéltünk.

A kétnapos Western Feszten ugyan az esti élő bikarodeós-show volt a leglátványosabb elem, de a napközbeni családbarát programok is sok érdeklődőt vonzottak.

Az időjárás kegyeibe fogadta a rendezvényt, ami közel teltházat hozott.

A legnépszerűbb programnak idén a western lovas versenyszámok számítottak. Ezek közül kiemelkedett az eddig nem játszott, de nagy népszerűségnek örvendő black jack, amely során számozott borjakat kellett a 21-es játék szabályai szerint két csapatnak terelnie a karámban.

A jókedv garantált volt, amit csak fokozott Gulyás László vándormuzsikus műsora, az íjászat, a lovagoltatás és az állatsimogató.

Mindkét nap estéjén élő bikarodeó-show várta a nagyérdeműt. A rodeósok hatalmas testű bikák tetején küzdöttek az ominózus 8 másodpercért. A rodeósokat keményfából faragták, kisebb sérülés történt csak, de a „bohócoknak” is bőven akadt dolga.

A veszélytelennek egyáltalán nem nevezhető rodeózást követően az utolsó nap estéjén kisorsoltak egy 9.000 euro értékű, törzskönyvezett american quarter fajtájú lovat, amely végül egy valódi western lovashoz került.

Kép: Kereskényi Balázs, Horváthné Korcsmáros Mária, Ewka Marchewka,

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!