Sport 2021. augusztus 7. 10:00

Sokakat megmozgatott a pingpong tábor

Képgaléria
Sokakat megmozgatott a pingpong tábor
Az idei esztendőben is nagy sikernek örvendett a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola edzőtermében megrendezett pingpongsuli, ahová elsősorban a 8 és 14 év közötti gyermekeket várták. A kéthetes pingpongsuli Bene Györgyi és Pengő-Mura Renáta vezetésével maximális létszámmal zajlott.

A tábort az elmúlt évek hagyományai szerint szervezték meg július végén és augusztus elején.

A tapasztalatokról a pingpongsuli egyik szervezője, Bene Györgyi edző számolt be.

– Megmaradt az a célunk, hogy minél több gyermekkel megszeretessük ezt a sportágat. Mondhatni most már tényleg maximális létszámmal működtünk. Pár nap után már látszódott a fáradság a gyermekeken, arra törekedtünk, hogy tartalmasan teljenek a turnusok. A kezdetek óta ketten szervezzük Pengő-Mura Renátával a foglalkozásokat. Az év közbeni edzéseket is közösen tartjuk a fiatalok számára.


 Kiknek szólt a mostani tábor?

 Többségében olyan gyermekeket voltak jelen, akik még csak most ismerkednek a sportággal és úgy gondolom sikerült kedvet kapniuk hozzá. Alapvetően az alapok megtanításával kezdtünk. Ütőfogás, alapállás, labdapattogtatás, a tenyeres és a fonák ütések megtanulása tartozott közéjük. Összetett és nehéz sportágról beszélünk, amelyben többévnyi gyakorlás szükséges egy magasabb szint eléréséhez.

A gyerekek a pingpong mellett hetente kétszer a strandra is ellátogattak, illetve kosárlabdás edzésen is részt vettek a Honvéd Sporttelepen.

Kép: Bene Györgyi, Gubu Zoltán 

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!