Közélet 2014. február 3. 10:24

Bajtársi hangulatban értékelték az elmúlt évet

Képgaléria
Bajtársi hangulatban értékelték az elmúlt évet
Évzáró közgyűlését tartotta a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület január 31-én, a volt Helyőrségi Művelődési Házban. A tagság egyhangúlag elfogadta Fekete Anna egyesületi elnök évértékelését, valamint a pénzügyi beszámolót. A 2014-es programtervről a februári közgyűlésen fognak dönteni.

A 114 tagú egyesület 2013-ban is aktív szerepet vállalt a hagyományőrzésben, a nemzeti ünnepek szervezésében. Saját programjaik mellett mozgósítottak a városi rendezvényekre is – mondta el beszámolójában Fekete Anna. Együttműködtek a Életet az Éveknek Megyei egyesületével, számos klubdélutánt és ismeretterjesztő előadást szerveztek. Megrendezték a katonaözvegyek találkozóját, asszonyklubot indítottak.

Az összejövetelen a város részéről Balla László alpolgármester köszönte meg a fegyveres testületek nyugdíjasainak a városi rendezvényekhez nyújtott segítséget. Arról számolt be a jelenlévőknek, hogy idén az önkormányzat pályázati lehetőséggel kívánja a civil szervezetek munkáját támogatni. Biztatta a közösséget, hogy vegyenek részt a pályázaton és igényeljenek pénzt működési feltételeikhez.

Dr. Garai István arról biztosította az egyesületet, hogy a képviselő-testület tagjai - pártállástól függetlenül - támogatják azt, hogy a volt helyőrségi klubhelyiséget továbbra is ingyenesen használhatják, amivel segíteni tudják a sokszínű munkát.

 

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!