Egészségügy 2021. október 21. 17:00

Az EFI iroda munkáját segíti az AVON

Képgaléria
Az EFI iroda munkáját segíti az AVON
Egy mell mulázst, vagyis egy 3D-s, mellet imitáló plasztik eszközt adtak át az AVON Cosmetics Hungary Kft. képviselői, Zubányné Fehér Szilvia, divízióvezető, Dörmőné Szolnok Melinda, zónamenedzser és Fülöp Piroska koordinátor Tóth Katalinnak, a kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda vezetőjének október 21-én.

Zubányné Fehér Szilvia divízióvezető elmondta, hogy az AVON karitatív tevékenysége két fő területen valósul meg: a mellrák elleni küzdelem és a családon belüli erőszak. Az előbbi már a kezdetekkor megmutatta az eredményét, tapasztalatuk szerint a célzott figyelemfelhívások, kampányok segítségével több életet is megmentettek. A nők vállalataként, elsődlegesen a nők életének jobbítására fordítja a cég bevételei egy részét, ezért minden termékükből egy forint egy alapba kerül, amellyel tudják támogatni a többi között a mellrák elleni küzdelmet is.

A cég e tevékenysége több mint 20 éve zajlik Magyarországon, ma már a tanácsadók, koordinátorok jelzései alapján, egy sikeres pályázat eredményeként juthat hozzá egy város vagy település a cég anyagi vagy eszközbeli támogatásához. Kiskunfélegyházán is így volt, itt Fülöp Piroska helyi koordinátor jelezte, hogy az Egészségfejlesztési Irodának szüksége lenne egy ilyen eszközre. Felvette a kapcsolatot Tóth Katalin vezetővel, aki nagyon örült a lehetőségnek. Megszületett a pályázat, amelynek a gyümölcse érkezett meg az Egészségfejlesztési Iroda eszközparkjába.

Tóth Katalin örömmel vette át a szemléltető eszközt, amely segítségével modellezhetők a rosszindulatú elváltozások a női mellen, és megmutathatók azok a tünetek, jelek, amiket ha időben felismerünk és orvoshoz fordulunk, megsokszorozódik a gyógyulási esélyünk. Magyarországon évente 33 ezer ember hal meg rosszindulatú daganat miatt, ebből rosszindulatú emlődaganat következtében évente több mint kétezer nőt veszítünk el.

Z. A.

          

Kövessen minket a Facebookon is!