Helyi hírek 2021. október 28. 17:30

Police Café Félegyházán

Képgaléria
Police Café Félegyházán
Harmadik alkalommal rendezték meg Kiskunfélegyházán a Police Café elnevezésű szakmai programot. Az október 28-án, a Móra Ferenc Művelődési Központban szervezett közös, szakértői beszélgetés célja az volt, hogy a résztvevők az adott település bármely ügyével, kérdésével, problémájával foglalkozzanak, tapasztalatot szerezzenek egymástól, majd együtt, összefogva megfogalmazzanak egy működőképes megoldást, amelyet a saját környezetükben érvényesíteni, felhasználni tudnak.  

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság által szervezett bűnmegelőzési esemény fő témája az idősek korosztályát érintő bűncselekmények megelőzése, a kortárs segítés és a nyugdíjas közösségekben rejlő erőforrások kielemzése volt. A meghívottak között volt Timafalvi László rendőr ezredes, rendőrségi tanácsos, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője, Rónaszéki Gábor, a Sarlós Boldogasszony Főplébánia plébánosa, dr. Bódis László, a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Hatósági és Gyámügyi Osztályának vezetője, valamint Lesták Sándorné, a Bugaci Nyugdíjas Klub vezetője.

A témavezetésekre felkért szakértőkön kívül képviseltették magukat a szociális szférából érkezett vezetők, nyugdíjasklubok tagjai, jelen volt Marczényi Csaba, a Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület elnöke és dr. Füstös Magdolna aljegyző. Az esemény levezetőjeként közreműködött dr. Molnár Katalin PhD, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense.

V. B.
        

Kövessen minket a Facebookon is!