Program 2021. október 30. 08:00

Múltidéző – könyvbemutató Fekete János helytörténeti írásaiból

Múltidéző – könyvbemutató Fekete János helytörténeti írásaiból
Fekete János kiskunfélegyházi helytörténész írásaiból megjelent könyv bemutatója lesz november 4-én, csütörtökön 17 órakor a Hattyúházban. A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület rendezvényén Kapus Béláné egyesületi elnök, a kiadvány szerkesztője, és dr. Luchmann Zsuzsanna PhD irodalomtörténész, a könyv lektora mutatja be a művet, ami a helyszínen megvásárolható. 



A mintegy 300 írás 1988 és 2002 között jelent meg. A cikkek felölelik Kiskunfélegyháza város több mint 250 éves történéseinek legfontosabb eseményeit a városalapítástól a redempción át a háborús évek, a forradalom eseményeinek felelevenítésén át, stb. egészen 2002-ig. Az írások között szerepel kiemelkedő személyek (Petőfi, Móra, 42 díszpolgár, Holló László, stb. munkássága), fontosabb épületek története, a rendszerváltás utáni időszak helyi történései, stb., Tehát minden lényeges, ami a városra jellemző.

– E könyv megjelentetését nagyon fontosnak tartjuk, mert így kerülhet a város lakosainak, az érdeklődőknek a kezébe az a sok ismeretanyag, amelyeket a már digitalizált újságok tartalmaznak. A könyv előkészületi munkálatai folyamatban vannak, körülbelül 300-350 oldal terjedelmű lesz. A kötetet a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület irodalmi szekciója készíti –
írtuk meg korábban
      

Kövessen minket a Facebookon is!