Egészségügy 2021. december 13. 14:00 Forrás: Noguchi

Mentőautóra gyűjt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat  

Mentőautóra gyűjt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat  
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Az összegyűlt pénzt az OMV megduplázza, az összeget mentőautó megvásárlására használja fel a segélyszervezet. 

A karácsonyi ünnepi szezon alatt ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az OMV Hungáriával együttműködve. A karitatív szervezet akcióját három éve támogatja az üzemanyag-forgalmazó. Az autósok a vállalat 166 töltőállomásán, illetve az OMV honlapján online vásárolhatnak 200 és 500 forintos Máltai adománykártyákat. Az OMV-nek köszönhetően duplán ad, aki most ad, hiszen a befolyó összeget a társaság idén is megduplázza december végén. Az összegyűlő pénznek már meg is van a helye, ugyanis a Máltai Mentőszolgálat új mentőautójának megvásárlására fordítják.  

A karitatív szervezet és a vállalat közötti együttműködés évről évre fejlődik, hiszen az első évben 4, majd tavaly már 6 millió forint jött össze az OMV Hungária kiegészítésének is köszönhetően. 

– Az OMV harminc éve érkezett Magyarországra, abban az évben, amikor a Máltai Mentőszolgálat indult. Ezzel a civil mentés hagyományait élesztettük újra Magyarországon, másrészt mentőszolgálatunk ellenszolgáltatás nélkül látja el feladatait, működését harminc éve támogatásokból, adományokból fedezzük – mondta el Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke.  

Az önkéntesekből szerveződött mentőszolgálat rohamkocsiját évente 1500 alkalommal riasztja az Országos Mentőszolgálat diszpécsere. A máltaiak mentőautóján professzionális személyzet teljesít szolgálatot, de mindenki önkéntes, fizetést senki nem kap, ahogy ők szokták mondani, „jutalmuk a megmentett élet”. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentőszolgálata betegszállítást is végez, rendezvények helyszínein mozgóőrséget lát el, és gyakran szervez szakmai képzéseket is. 
             

Kövessen minket a Facebookon is!