Egészségügy 2022. február 18. 16:00

Új épületeket kap a kecskeméti kórház

Új épületeket kap a kecskeméti kórház
Két helybeli cég, a Horváth Építőmester Építőipari Zrt. és a Portula Építőipari Kft. bővítheti a kecskeméti kórházat, nettó 13 milliárd 404 millió forintért.

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A projekt része a Bács-Kiskun Megyei Kórház Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórháza Pólus II. programjának.

A beruházás két részből áll. Az első ütem nettó hasznos alapterülete 4 987 négyzetméter. Ez egy új, kétszintes épületet jelent, amelyben a reumatológia továbbá az oktató- és konferenciaterem kap helyet.
A második ütem nettó hasznos alapterülete 6 642 négyzetméter. Ez két, egyenként háromszintes új épületből áll. Ezekben helyezik el a pszichiátriát, az üzemegészségügyet, a tüdőgondozót és a tüdőszűrőt.
Az építés hazai forrásból valósul meg. A nyertesekkel február 7-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a közbeszerzésen a kiskunfélegyházi Előregyártó-Szerelő és Építőipari Fővállalkozó Kft., valamint a lajosmizsei Gomép Ipari és Kereskedelmi Kft. is – számolt be a keol.hu a napi.hu értesüléseire hivatkozva.
               

Kövessen minket a Facebookon is!