Helyi hírek 2022. szeptember 3. 14:00

Megyei kitüntetés a mazsorettkultúra megteremtéséért

Megyei kitüntetés a mazsorettkultúra megteremtéséért
Bács-Kiskun Megye Kultúrájáért elismerésben részesítette a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Jankovszki Zoltánnét, a kiskunfélegyházi mazsorettkultúra megteremtőjét. Az díj odaítéléséről még júniusban határozott a grémium, a díjátadása pedig szeptember 10-én, Kunszentmiklóson kerül sor.

Borítókép: radiosmile.hu

Jankovszki Zoltánné harminc évvel ezelőtt alapította meg a mazsorett együttest Kiskunfélegyházán. Tehetségének, kitartásának, következetes és szeretetteljes munkájának eredményeként már fél év múlva arany minősítéssel végeztek az első országos megmérettetésen. Azóta is kiemelkedő sikereket érnek el. Nevéhez fűződik az országos Ifjúsági Mazsorett Fesztivál ötlete és az első ilyen rendezvény megszervezése. Kiváló közösségépítő, akinek keze alatt ezernél is több lány ismerhette meg a tánc, a mozgás örömét, az összetartozás semmivel sem helyettesíthető élményét. A témában írt cikkünket ide kattintva olvashatják.

Kiskunfélegyházára további két megyei kitüntetés kerül: Bács-Kiskun Megye Egészségügyéért Díjat kap a Kiskunfélegyházi Kórház, Rendelőintézet, Gyógyfürdő és Rehabilitációs Központ, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnökének Különdíját pedig Juhászné Kerekes Nikolett veheti át. A róla szóló cikkünket pedig itt olvashatják.

             

Kövessen minket a Facebookon is!