Közélet 2014. február 7. 06:54

Széleskörű egészségügyi szolgáltatások a városi kórházban

Képgaléria
Széleskörű egészségügyi szolgáltatások a városi kórházban
Ezernél több ember fordul meg naponta a félegyházi városi kórház járóbeteg szakellátásain és a gondozókban – tudtuk meg dr. Körtvélyessy Andrástól. A Kiskunfélegyházi Kórház- Rendelőintézet Gyógyfürdő és Rehabilitációs Központ igazgatóját arra kértük: foglalja össze, melyek azok az egészségügyi szolgáltatások, amelyek helyben elérhetőek a félegyházi betegek számára. A továbbiakban pedig a Félegyházi Közlöny online és írott felületén részletesen is megismertetjük olvasóinkat az egyes szakrendelések, gondozók kínálta lehetőségekről, valamint bemutatjuk a szakembereket.

Az igazgató elmondta: az elmúlt negyed év újdonságaként jelent meg a félegyházi intézményben a komplex nyiroködéma kezelés, amit jelenleg két gyógytornász végez, és tervezik a nyiroködéma rendelés elindítását is. A kórházban elérhető a sebészeti-traumatológiai, a proctológiai és általános belgyógyászati, az endokrinológiai, a diabetológiai, a gasztroenterológiai (beleértve a gyomor- és vastagbél tükrözést), a kardiológiai, a mozgásszervi rehabilitációs, az ortopédiai, a reumatológiai, a neurológiai, valamint a pszichiátriai szakrendelés és gondozás, továbbá a bőrgyógyászat, az urológia, a tüdőgyógyászati szakrendelés és tüdőgondozó, a fül-orr-gégészeti és audiológiai szakrendelés, a gyermekgyógyászat és gyermeksebészet, a 24 órás sebészeti ügyeleti ellátás, a laboratórium, a röntgen, az ultrahang, mammográfia (az emlő radiológiai vizsgálata) és keddenként citológiai szövetminta vételre is van lehetőség.

2013 februárjától működik az infúziós szoba, ahol fájdalomcsillapító, keringésjavító, gyulladáscsökkentő, infúziós kezelések történnek orvosi javaslat alapján, állandó szaknővéri felügyelet mellett.

Mint azt Körtvélyessy doktortól megtudtuk, a kórházban jelenleg 72 ágyon rehabilitációs ellátás történik – ebből 20 ágy kardiológiai 52 pedig mozgásszervi rehabilitációs – 127 ágyon pedig krónikus belgyógyászati ellátás van.

A gyógyfürdőben a fekvő- és járóbetegek mellett – a társadalombiztosítási ellátás terhére – bárkinek elérhetőek a magas színvonalú szolgáltatások: masszázs, iszappakolás, szénsavfürdő, súlyfürdő, vízi torna, víz alatti vízsugármasszázs, valamint a fizikoterápiás eljárások szinte teljes palettája. Rendelkezésre áll terápiás pontlézer és lézerzuhany, Bemer pulzáló elektromágneses terápia, ultrahang, interferencia, kis- és középhullámú elektrokezelések, TENS, és négyrekeszes galvánáram kezelés is, a gyógytornászok pedig többek között általános gerinc, izomerősítő, keringésjavító, tartásjavító, scloriosis és intim tornára várják gyógyulni vágyókat.

A kórház területén, a gyógyászati egységben található a Róna Kincse gyógyfürdő, ami nátrium-hidrogénkarbonátos, magas metakovasav tartalmú gyógyvizével mind a degeneratív gerinc- és ízületi betegségekben, mind a krónikus gyulladásos elváltozásokban szenvedő betegek számára kiváló hatású, de megelőző jelleggel feltöltődésre, pihenésre is jó szívvel ajánlható. A gyógyfürdő orvosi beutalás nélkül is a lakosság rendelkezésére áll hétköznapokon és szombaton 16-tól 19 óráig.

T.T.

Tekintsék meg a Róna Kincse Gyógyfürdő reklámfilmjét!

http://www.youtube.com/watch?v=8egx90NRYIE

Kövessen minket a Facebookon is!