Gátér 2022. december 20. 12:00

Gazdag adventi programokat szerveztek Gátéron

Képgaléria
Gazdag adventi programokat szerveztek Gátéron
A negyedik gyertya is fellobbant a Gátéri Faluházban elhelyezett adventi koszorún és a falu karácsonyfáján is kigyulladtak a fények december 18-án, aranyvasárnap.

A gyertyagyújtást csakúgy, ahogy az elmúlt három vasárnap is, bensőséges ünnepi program előzte meg. Megmutatkozott a falu összetartása, hiszen időt és energiát nem sajnálva sok ember tett azért, hogy emlékezetes legyen az idei advent.

Jánosiné Gyermán Erzsébet polgármester és Rádi Józsefné, a gátéri Faluház vezetője advent első vasárnapján az újszülött babákat és a 90 év feletti lakosokat köszöntötte, az ünnepségen Kisgyőri Sára zongorajátékát is hallhatták a megjelentek. A második vasárnapon Kis-Czakó Fanni szervezett barkácsdélutánt, ahol adventi koszorúkat, kopogtatókat is készítettek az érdeklődők. Az eseményen a Pallagi-testvérek kürtjátékát is hallhatták: Réka és Dorka első közös fellépése volt ez. December 4-én a Mikulás is megérkezett a faluba, amit Morvai Mercédesz szervezett és Kiss-Lőrincz Edina segítette a dekorációs munkát. A nagyszakállú Huszka György fogatán járta be a falut. A harmadik gyertyagyújtás alkalmával vendégeket köszöntött a település: a Bugaci Tanyaszínház Kultúrprojekt című előadását láthatták a gátériak. Advent negyedik gyertyájának meggyújtását betlehemes játék előzte meg, amit nagy többségében helyi gyermekek adtak elő, Papné Rozmán Judit rendezésében. A színdarab után a Kiskun Szenior Örömtánc csoport tartott remek hangulatú karácsonyi bemutatót. Az esemény után helyi süteményeket kóstoltak a megjelentek és kedélyes beszélgetéssel zárták az adventi programokat.

Z. A.
                      

Kövessen minket a Facebookon is!