Program 2023. április 13. 10:00

Kultúrsarok – Együtt egy szebb világért

Kultúrsarok – Együtt egy szebb világért
A Föld napja alkalmából, április 21-én környezetvédelmi programokkal várják a kicsiket és a nagyokat a művelődési központ munkatársai.

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” – ezzel az optimista mottóval indult útjára 1970-ben a Föld napja, amely fel szerette volna hívni az emberek figyelmét a Föld és a környezet megóvására. Ez a kezdetben még kis kezdeményezés az évtizedek során nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát. Napjainkban már 175 országban ünneplik a Föld napját, és tartanak játékos foglalkozásokat, környezetvédelmi akciókat és előadásokat azért, hogy minél közelebb hozzák az ökotudatosságot az emberek mindennapi életéhez.

A művelődési központ Föld napi programjai ugyanezt a szellemiséget szeretnék átadni a város gyermekeinek és felnőtteinek. Április 21-én délelőtt, a Föld napi játszóház keretében általános iskolás diákok mérhetik össze tudásukat egy könnyed vetélkedőn. A kvíz célja, hogy játékos formában fedezzük fel és beszélgessünk olyan érdekes témákról, mint a szelektív hulladékgyűjtés, az energiatakarékosság fontossága vagy éppen az állatok megóvása. Az interaktív délelőttöt egy közös videónézéssel fogjuk zárni, amely összefoglalja a nap tanulságait.

A délutáni programon 14 órától már elsősorban a környezettudatos felnőtteké lesz a főszerep. „A mi Parkerdőnk” néven már második alkalommal rendezzük meg közösségi hulladékgyűjtő akciónkat, amely keretében meg szeretnénk tisztítani Kiskunfélegyháza egyik legszebb zöldövezetét, a Parkerdőt. A kezdeményezésre szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne egy élhetőbb és szebb környezetben családjával és barátaival kikapcsolódni. A résztvevőket kérjük, hogy kesztyűt hozzanak magukkal, minden mást biztosítunk, amelyet a parkerdei kilátónál vehetnek át a jelentkezők! A programra előjelentkezés szükséges Bodor Mariann szervezőnél a 76/466-843-as vagy a 20/292-6403-as telefonszámon!
           

Kövessen minket a Facebookon is!