Helyi hírek 2023. április 19. 11:00

Szakmaközi megbeszélést szervezett az EFI

Képgaléria
Szakmaközi megbeszélést szervezett az EFI
Szakmaközi megbeszélésre várta a város és a járás intézményvezetőit, szakmai munkatársait a kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda. A közelmúltban, a Dél-Alföldi Elemi Rehabilitációs Központtal kötött együttműködési szerződés eredményeképpen egy bemutatkozóra került sor, ahol a központ munkatársait és ingyenes szolgáltatásait – amelyeket látássérült vagy látásukat elvesztett személyek számára nyújtanak – ismerhették meg a meghívottak.

Tóth Katalin, a kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda vezetője köszöntötte a megjelenteket. Az eseményük céljaként határozta meg, hogy a szűkebb környezetükben élő látásvesztett, látássérült embertársainknak segítséget tudjanak ilyen módon nyújtani. Bízik benne, hogy a megjelent vendégek is lehetőségként tekintenek a jövőben a központra.

Balla László alpolgármester köszöntőjében örömének adott hangot, hiszen – ahogy fogalmazott – két olyan szervezet találkozott most, akik közösen szeretnének tenni azért, hogy a látássérült, látásukat veszített emberek komfortosan tudjanak élni, a körülményekhez képest teljes értékű embernek érezzék magukat. – A kollégák, akik itt vannak, tényleg szeretnének tenni ezekért az emberekért. A mai megbeszélésen véleményem szerint várhatóan azok a megoldások hangoznak el, amelyeket Kiskunfélegyházán és máshol is meg tudnak tenni annak érdekében, hogy a látássérült emberek visszanyerjék az érzést, hogy száz százalékos tagjai a társadalmunknak – fogalmazott.

Az esemény folytatásában a Dél-Alföldi Elemi Rehabilitációs Központ munkatársai, Csősz Erika szociális munkás, irodavezető, Ábelné Pintér Éva rehabilitációs szakember, Horváth Gyula informatikai oktató és Nagygyörgy Éva szakmai vezető mutatták be a 16 éven felülieknek szóló, ingyenes szolgáltatásaik körét, részletesen ismertették és szemléltették azokat az eszközöket, amelyeket ajánlanak, használnak a központnál, valamint beszéltek azokról a módszerekről, amelyekkel könnyebbé tehetik a látássérült, vagy látásukat vesztett emberek mindennapjait.

A Dél-Alföldi Elemi Rehabilitációs Központ szakmai vezetőjével készült korábbi írásunkat itt olvashatják.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
               

Kövessen minket a Facebookon is!