Egészségügy 2023. május 14. 16:00

Rózsaszín kampányt indított egy hazai ügynökség

Rózsaszín kampányt indított egy hazai ügynökség
Egyre több fiatal érintett a daganatos megbetegedésekben Magyarországon. Ennek apropóján a 20-45 éves korosztályt célzó nonprofit kampány indult a rendszeres rákszűrés népszerűsítése érdekében.

A KSH adatai szerint 2021-ben 30 593-an haltak meg rosszindulatú daganatos megbetegedésben Magyarországon. A szakemberek szerint az egészségtudatos életmód és a szűrővizsgálatokon való részvétel kiemelt szerepet játszik a betegség megelőzésében. Magyarországon azonban, főként a fiatalabb korosztály körében még mindig rendkívül alacsony a szűrési hajlandóság. A 20-45 év közöttiek rendszeres rákszűrésének fontosságára hívja fel a figyelmet egy nemrégiben indított, június 30-áig tartó online kampány, amelyhez bárki ingyenesen csatlakozhat.

A rendszeres rákszűrés életet menthet

A becslések szerint Európában a rosszindulatú daganatok miatt bekövetkezett halálesetek mintegy fele elkerülhető lenne az Európai Rákellenes Kódex ajánlásainak betartásával, amelynek kiemelt pontjai között szerepel az egészséges életmód és a rákszűréseken való rendszeres részvétel.– Azért hívtuk életre a #pinkseries kampányt, hogy felhívjuk a 20-45 év közötti nők és férfiak figyelmét a rákszűrés fontosságára és ösztönözzük őket a szűrővizsgálatokon való aktív részvételre. A korai stádiumban felismert daganatos megbetegedések esetén ugyanis jóval nagyobb a gyógyulás esélye – avat be a részletekbe Csiki Anita, a rákszűrést népszerűsítő kampány ötletgazdája, a Starpath Agency tulajdonosa.

Összefogásra van szükség: Bárki csatlakozhat a kampányhoz és népszerűsítheti a rákszűrés fontosságát

A június 30-áig tartó figyelemfelhívó eseményhez bárki csatlakozhat. Ehhez mindössze egy rózsaszín hátterű/színvilágú fényképre vagy videóra van szükség, amit a kampányhoz kapcsolódó hashtaggel ellátva tölthetnek fel az érdeklődők a saját közösségi média oldalaikra.– Büszkék vagyunk arra, hogy egy neves szépségápolási márka is a kampányunk mellett áll és egyetért annak céljával. Az összefogás és a közösségi média ereje segítségével reméljük, hogy az üzenetünk minél több emberhez eljut, így hozzájárulva a daganatos megbetegedések korai felismeréséhez és a gyógyulás esélyének növeléséhez – zárta gondolatait Csiki Anita.
           

Kövessen minket a Facebookon is!