Program 2023. május 30. 17:30

Rokonom, Petőfi – filmbemutató

Rokonom, Petőfi – filmbemutató
Borzák Tibor, Hajduk Márta, Novák Lajos és segítőtársaik filmjét mutatják be május 31-én, szerdán 17 órakor a Móra Ferenc Művelődési Központban. A mű a Petőfi-bicentenárium tiszteletére készült 2019 és 2022 között. Az esemény meghívott vendége Borzák Tibor újságíró lesz, akivel Supka Éva, a megyei önkormányzat sajtósa beszélget.



Borzák Tibor Rokonom, Petőfi című kötete 2016-ban látott napvilágot – benne 12 családfa rajzával és 100 fotográfiával. Az azonos című film hat családot mutat be, hat kisfilm egy örkényi koszorúban. Szerények, de ugyanakkor büszkék rokonságukra. Ők is fordulatos korban élnek, éltek, emberi sorsuk a költőéhez hasonló. Tetteik, kitartásuk, hazaszeretetük, családjuk bemutatása példa lehet arra, hogyan lehet megtalálnunk saját utunkat a világban.



A kisfilmekhez kiválasztott mai zenék csodálatosan felvezetik és lezárják az egyes családi történeteket: Hankiss Ilona és Petrás Mária kristálytiszta éneke, a Misztrál és Credo együttesek, Varga Miklós dala, Könczei Árpád zenéje.

            

                        
Kapcsolódó cikk: Rokonom, Petőfi
               

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Petőfi-emlékévek