Helyi hírek 2023. július 8. 10:20

Megtöltötte a városi sportcsarnokot a „Legyetek türelmesek”! kongresszus

Megtöltötte a városi sportcsarnokot a „Legyetek türelmesek”! kongresszus
Mintegy 1500-an látogattak el a Jehova Tanúi „Legyetek türelmesek”! című kongresszusára pénteken, Kiskunfélegyházán. Szombaton és vasárnap is körülbelül 2000 jelenlévőre számítanak a szervezők.

A három napos programsorozat első napján a résztvevők választ kaptak arra a kérdésre, hogy a türelem hogyan segít a céljaink megvalósításában. Választ kaptak arra is, hogyan tudunk még akkor is türelmesek lenni, ha családi problémákkal, súlyos betegséggel, esetleg anyagi gondokkal küzdünk. A délutáni előadássorozat bemutatta, hogy mit tanít a teremtett világ arról, hogy Isten mindig a megfelelő időben cselekszik.

Szombaton a programok központi témája bemutatja, hogyan segít a türelem, hogy jó legyen a kapcsolat a családtagjainkkal és a barátainkkal. A jelenlevők rövid filmbejátszásokkal színesített előadásokat és interjúkat hallgathatnak meg arról, hogy hogyan segítenek a bibliai alapelvek a férjeknek, feleségeknek és a gyermekeknek abban, hogy türelmesen bánjanak egymással és másokkal. A szombati nap különleges része lesz a keresztelkedés 11:45-től.



Szombaton és vasárnap délután egy kétrészes film lesz látható, amelynek címe; „Engedd, hogy Jehova irányítson utadon” Még jó embereket is érhet olyan nehézség, amely elveszi a békéjüket, veszélyezteti a megélhetésüket, sőt, akár az életüket is. Hogyan küzd meg egy család egy ilyen nehézséggel, és hogyan tanulnak meg türelmesen várni Jehovára? Az ő történetüket mutatja be egy kétrészes videó szombaton és vasárnap.

A türelem nem veszett ki a világból. Milyen a valódi türelem, hogyan tudjuk kinyilvánítani ebben a türelmetlen, felgyorsult világban? Mindez kiderül a Jehova Tanúi kongresszusán.

Az ingyenes rendezvényre szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a rendezők.

További információ a kongresszusról itt olvasható.
              

Kövessen minket a Facebookon is!