Pálmonostora 2023. július 26. 08:00

Belterületi útfejlesztés Pálmonostorán

Belterületi útfejlesztés Pálmonostorán
Pályázatot nyújtott be Pálmonostora Község Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, azaz a TOP_PLUSZ-1.2.3-21 BELTERÜLETI UTAK FEJLESZTÉSE felhívásra „Belterületi útfejlesztés Pálmonostorán” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.3-21-BK1-2022-00017). A projekt keretében 146,60 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél az elavult útburkolatok felújítása.

Borítókép: Google

A „Belterületi útfejlesztés Pálmonostorán” című pályázat keretében Pálmonostora Község Önkormányzatának (https://palmonostora.hu/) célja a településen élők életszínvonalának javítása céljából az elavult útburkolatok felújítása. A fejlesztés keretében a Dózsa György utca szilárd burkolatának felújítása valósul meg 859 m hosszon. A teljes tervezési szakaszon meglévő vízelvezető árok található, amely részben működik, de tisztítást igényel.

A burkolatfelújítás során a Posta utcai csatlakozástól a végszelvényig kiszélesítik a burkolatot 5 méteresre. A szélesítést mindkét oldalra szimmetrikusan tervezik elvégezni. A meglévő burkolt utakhoz, illetve kapubejárókhoz csatlakoztatva lesz a tervezett felújított burkolat. A fejlesztés keretében a meglévő aszfaltréteget 6 cm-es kiegészítéssel összesen 12 cm vastagságúra építik meg.

A fejlesztés eredményeként a felújított útszakaszok biztonságosan és kényelmesen fogják lehetővé tenni a településközpont elérését és a település határának összekötését a településközponttal, valamint a településen lakók életszínvonalának emelését és a közlekedésbiztonság fokozását. Az utca fejlesztése keretében a piachoz történő helyi kerékpáros közlekedés minőségének javítása érdekében 10 kerékpártámaszt helyeznek el.

A projekt fő megvalósítási helyszíne: 6112 Pálmonostora, Dózsa György utca, hrsz: 99.

A várható befejezés: 2024. december 31.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.
                          

Kövessen minket a Facebookon is!