Kultúra 2023. július 27. 12:00

Virágok a csipkében – csipkekészítési pályázat

Virágok a csipkében – csipkekészítési pályázat
Csipkekészítési pályázatot hirdetett Virágok a csipkében címmel a Halasi Csipke Közalapítvány a 2024-re tervezett, XXII. Nemzetközi Csipkekiállításhoz kapcsolódóan. A pályázaton hazai és az ország határain túli csipkekészítők, szakkörök, csoportok valamint közösségek vehetnek részt.

Borítókép: Halasi Csipke Facebook-oldala

A pályázatra  olyan csipkéket várnak, amelyek a lakás, az öltözet és az ékszerek díszítésében vesznek részt. Pályázni bármilyen csipkekészítési technikával készített, saját tervezésű, saját kivitelezésű alkotással lehet. A beküldési határidő: 2024. április 15. Cím: Halasi Csipke Közalapítvány, 6400 Kiskunhalas, Kossuth u. 37/A.



A pályázatra személyenként vagy csoportonként 1 munkával lehet nevezni. A tervek szerint valamennyi pályamunkát kiállítják a kiskunhalasi Csipkeházban, a  XXII. Nemzetközi Csipkekiállításon. A pályázat elbírálása és az eredményhirdetés várhatóan 2024. május 4-én lesz. A díjazottak elismerő oklevélben és Halasi Csipkében részesülnek – áll a pályázati felhívásban, amit a vármegyei önkormányzat weboldala ismertetett.

További információk a halasi csipke webes felületein találhatók, vagy a Csipkeház elérhetőségein kérhetők.
           

Kövessen minket a Facebookon is!