Egészségügy 2023. november 1. 18:00

Több mint 6 millió forint folyt be a Kiskunfélegyházi Mentők Alapítvány javára

Több mint 6 millió forint folyt be a Kiskunfélegyházi Mentők Alapítvány javára
Az adófizetők 1 százalékos felajánlásának köszönhetően a Kiskunfélegyházi Mentők Alapítvány számlájára 6 150 137 forint érkezett a 2023-as évben – tudtuk meg Papp Zoltántól, az alapítvány titkárától.

Borítókép: Kiskunfélegyházi Mentők Alapítvány Facebook-oldala

Az összeg az eddigi évek legnagyobb támogatása, amit hálás szívvel köszönnek a felajánlóknak. Papp Zoltán elmondta, hogy az említett összeg mellett állandó támogatásban is részesülnek vállalkozók és magánszemélyek jóvoltából. Külön köszönetét fejezte ki Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának és a Dél-100 Kft.-nek, hiszen több mint 1-1 millió forinttal járultak hozzá, hogy a felszereltségük még magasabb színvonalú lehessen. Ezeknek a nagy értékű felajánlásoknak köszönhetően ma már mindhárom helyi betegszállító autón Edan típusú őrzőmonitor segíti a szakemberek munkáját. A titkár hangsúlyozta, hogy természetesen az Országos Mentőszolgálat nyújtja az alapfelszereltséget számukra, az alapítvány és az oda befolyt összeg segítségével némi plusz eszközökre tehetnek szert, ami könnyebbé, komfortosabbá, magasabb színvonalúvá tudja az ápolást és munkájukat tenni.

A Kiskunfélegyházi Mentők Alapítvány 2000-ben jött létre lelkes dolgozók, munkatársak részvételével. Céljuk az volt, hogy a mentőautók felszereltségét magasabb szintre emeljék, a fogyóeszközök pótlását gördülékenyebbé tegyék és saját munkahelyi körülményeiket javítsák. Az országban több alapítvány is működik a mentőknél hasonló céllal, néhánnyal kapcsolatban is állnak a kiskunfélegyháziak. Papp Zoltán hozzátette: szeretnének a jövőben bált szervezni, ahol szintén az alapítvány javára gyűjtenének, és természetesen köszönettel vesznek évközi támogatásokat is. A következő cél egy korszerűbb lélegeztető gép vásárlása, aminek a költsége több mint 4 millió forint.

A Kiskunfélegyházi Mentők Alapítvány köszöni az 1 százalékos felajánlásokat és a támogatók anyagi segítségét: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának, a Dél-100 Kft.-nek, Polyák Tamásnak, a Vándormuzsikus Bt-nek, a Kiskunfélegyházi Nívó Bútor Kft.-nek, a TAMASI Gyógyító és Szolgáltató Kft.-nek, Buszlai Istvánnak, dr. Csonka Péternek, Mészáros Zoltánnak, dr. Menyhárt Anettnek, a Gyurmó-Trans Kft.-nek, az R. Nagy-Tüzép Kft.-nek, Kunszállás Önkormányzatának, Rigó Ákosnak.

Z. A.
                       

Kövessen minket a Facebookon is!