Közélet 2014. február 12. 10:42

Védjegy a homokhátsági termékeknek

Képgaléria
Védjegy a homokhátsági termékeknek
Gazdafórumot tartott a Kamra-túra Homokháti Gazdák Egyesülete február 11-én a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolában. Az összejövetelen dr. Visky József, a vidékfejlesztési minisztérium főosztályvezetője a tanyafejlesztési programról számolt be.

Ezt követően a megjelentek előadást hallgattak meg a direkt értékesítés előnyeiről, valamint a mezőgazdaságot érintő adózási szabályok változásairól. Gál László, a Kamra-túra Homokháti Gazdák Egyesületének elnöke a fórum kapcsán elmondta, hogy elsődleges céljuk a tanyai termékek népszerűsítése és azok piacra juttatása. A termelőket tájékoztatják arról, hogy portékáikat hogyan tudják leghatékonyabban értékesíteni. A gazdák nagy része ugyanis termelni jól tud, az áru is szép, de az eladással már gondok akadnak. Egyesületük abban tud segíteni, hogy megfelelő reklámot biztosít a tanyasi termékeknek. Ma már nem elég az, hogy egy zöldségfélére, vagy házi élelmiszer készítményre ráírjuk a nevét és az árát. Színvonalasan kell megjelenni a piacon, esztétikus, az alapvető információkat tartalmazó címkékkel – tette hozzá az elnök.

Az egyesületi tagok használhatják a homokhátság védjegyet is, ami szintén előnyt jelenthet az értékesítésben. Ez ugyanis minőségi garancia arra, hogy a termék valóban az, ami rá van írva, saját gazdaságban, saját alapanyag felhasználásával készült.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!