Helyi hírek 2024. március 23. 08:00

Feltrében jártak a mórások

Képgaléria
Feltrében jártak a mórások
Kiskunfélegyháza testvérvárosi kapcsolatai közül a feltrei az egyik legrégebbi és a legintenzívebben működő kapcsolat, amely újabb állomásához érkezett. Az idei tanévben huszonhárom mórás diáknak nyílt lehetősége részt venni a feltrei Dal Piaz Gimnáziummal már tizenöt éve működő cserediákprogramban, a főszervező Kiss Gabriella tanárnő és a kísérőtanár Fábián Fruzsina olasz szakos tanárnők kíséretében.

A kapcsolat jelentőségét az is alátámasztja, hogy a város polgármestere, illetve az oktatásért és kultúráért felelős alpolgármestere személyesen fogadták és köszöntötték a diákokat. A hatnapos olaszországi út alatt a magyar csoport megismerkedett Feltre csodálatos városával és történelmével, betekintést nyert az olasz iskola működésébe, és a környező városokban tett kirándulásaik során ellátogattak Velencébe, Padovába és Treviso városába is.

Az olasz családoknál vendégeskedő diákok az utazás élménye mellett kulturális ismeretekkel is gazdagodtak, megismerkedtek az olasz hagyományokkal, ételekkel, életérzéssel.

K. G.
               

Kövessen minket a Facebookon is!