Közélet 2014. február 13. 16:19

Garai István az MSZP országgyűlési képviselő-jelöltje

Képgaléria
Garai István az MSZP országgyűlési képviselő-jelöltje
Dr. Garai István országgyűlési képviselő-jelöltségét támogatja a Magyar Szocialista Párt, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció. Ezt sajtótájékoztatón jelentették be a pártok képviselői február 12-én.

Nagy Lajos, a DK képviselője, az együttműködés jelentőségét hangsúlyozta. Úgy fogalmazott, hogy a választók máris nyertek, mivel a koalíció létrejött, és jól működik. Az összefogás az egyetlen válasz az orbáni félalkotmányos diktatúra igazságtalan választási törvényére. A közös célok közül kiemelte: összefogtak, hogy ne butítsák tovább „Hoffmann-mesékkel” gyerekeinket, eltöröljék a portfóliót, hogy tisztességes életpálya- modellt készítsenek a tanárokkal közösen. Elérendő célnak tartja a mutyi törvények megszüntetését és hangsúlyozta, hogy a nyugdíj, az egészségügyi ellátás alkotmányos alapjog legyen!

Az Együtt-PM regionális koordinátora elmondta, a kormányváltás fontossága abban rejlik, hogy kikerüljön az ország abból a zsákutcából, amelybe az Orbán kormány és a Fidesz belevezette. Leépítették a demokráciát, megsemmisítettek mindent, ami képes volt kontrollálni a kormányzati akaratot. Leépítették az országot gazdasági szempontból is, mivel a jelenlegi kormánypártok rettegnek a versenytől. Nem versenyben kívánják a nyerteseket kiválasztani, hanem politikai lojalitás alapján szabják át a gazdaságot, a piacot. Farkas Zoltán kifejtette: az összefogás azért jött létre, hogy világossá tegyék, Magyarország Európához akar tartozni, egyértelmű legyen az, hogy egy szabad-versenyen alapuló piacgazdaságot építünk, amelynek célja nem a klientúra építése, hanem a valódi teljesítmény érvényesítése.

Dr. Garai István képviselő-jelöltként, egyetértve a közösen megfogalmazott célokkal, néhány konkrét tennivalóról szólt. Amennyiben elnyeri a választók bizalmát,úgy egyik legfontosabb feladatának a kórház újjáélesztését, az aktív betegellátás, az államilag finanszírozott szülészet visszaállítását tartja. Nagyon fontos feladatként szólt a munkahelyteremtésről, amelynek része lehetne a Ganz-Röck újraindítása is. Megítélése szerint az itt kialakult termelési hagyományokra építve komoly piacokat lehetne visszahódítani az erőművi berendezések gyártásával.

A képviselő-jelölt lényegesnek tartaná a bölcsődei térítési díjak megszüntetését. Sportorvosként természetesen támogat minden sportolást segítő kezdeményezést, de azzal nem ért egyet, hogy 80 milliárd forintot akar a jelenlegi kormány stadionok építésére szánni. Véleménye szerint inkább a sportkörök, a tömegsport támogatására, a tornatermek építésére, felújítására kellene több pénzt költeni. Garai István szerint a nyugdíjprémiumot újra be kell vezetni, és biztosítani a 60 év felettiek ingyenes utazását, a munkanélküli támogatást pedig három hónapról kilencre kell emelni.

H. S.
 

Kövessen minket a Facebookon is!