Helyi hírek 2024. június 22. 16:00

Jóga a szabadban a világnap tiszteletére

Képgaléria
Jóga a szabadban a világnap tiszteletére
A jóga világnapja alkalmából gyűltek össze oktatók és a mozgásforma kedvelői június 22-én, szombaton délelőtt a Hősök Parkjában.

Az évről-évre nagyobb népszerűségnek számító eseményen idén hat jógaoktató segítségével szenteltek egy egész délelőttöt a testet-lelket átmozgató és megnyugtató jógának. A 9 órakor kezdődött esemény megnyitóján Ruskó Edit szervező köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy az ENSZ közgyűlés 2014-ben, az indiai származású Narenda Modi javaslatára szavazta meg a jóga világnapjának időpontját. A kezdeményezés célja, hogy buzdítsák az állampolgárokat a testi és lelki egészség karbantartására, a harmónia és a jó közérzet elérésére.

Városunk csatlakozása Fricska Irén oktató nevéhez köthető és az első világnapi mozgásos esemény még családias hangulatban, kis létszámmal zajlott. Az évek alatt aztán egyre több oktató és egyre több követő csatlakozott a rendezvényhez, amelynek méltó helyet találtak Kiskunfélegyházán, a Hősök Parkjában.

A folytatásban az oktatók egyenként bemutatkoztak, Dombóváriné Márti, Horváth Kata, Ladányi Krisztina, Ruskó Edit, Zsigó István és Vaszkó-Mónus Eszter ismertette tevékenysége részleteit, majd elkezdődött a gyakorlás. A mesterek 20 percenként váltották egymást, Ladányi Krisztina előkészítő gyakorlatokkal készült, Zsigó István napüdvözlet-gyakorlatsort, Ruskó Edit álló ászanákat, Dombováriné Márti ülő és fekvő ászanákat mutatott be. Vaszkó-Mónus Eszterrel a pránajáma, testszkennelés következett, majd Horváth Kata hangtál relaxációja zárta az eseményt. A mozgás után piknikkel fejezték be a világnapi megemlékezést, ahol egy kellemes beszélgetés mellett az Egészségfejlesztési Iroda, valamint a résztvevők által felajánlott zöldséget, gyümölcsöt kóstolhatták a megjelentek.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
              

Kövessen minket a Facebookon is!