Helyi hírek 2024. június 26. 12:00

Megtartották a nyári szünet előtti utolsó bizottsági üléseket

Képgaléria
Megtartották a nyári szünet előtti utolsó bizottsági üléseket
Részletesen tárgyaltak a városüzemeltetési és környezetvédelmi, a művelődési és szociális, a jogi és a gazdasági bizottságok június 24-én és 25-én, a városházán, hogy előkészítsék és megvitassák a június 27-ei képviselő-testületi ülés napirendi pontjait.

Tarnóczy László, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság vezetője kérte az önkormányzat anyagi támogatását a gyalogos járőrszolgálat számára, amit a bizottságunk egyhangúan jóváhagyott. Döntöttünk továbbá a víziközmű-rendszerek 2024-2038 közötti gördülő fejlesztési tervének II. számú módosításáról, amely a város fenntartható és hatékony vízellátását nyújtja. Ezen kívül napirenden volt a Kiskunfélegyháza területén menetrend szerinti helyi autóbusz-közlekedési közszolgáltatásra beérkezett pályázatok elbírálása, Bai Mang kínai Petőfi-fordító szobrának elhelyezése, valamint néhány önkormányzati bérlakás közérdekből történő bérbeadása és további hasznosítása – hangsúlyozta Bense Zoltán, a városüzemeltetési és környezetvédelmi bizottság elnöke.

A művelődési és szociális bizottság ülésén döntöttek a gyermekorvosi ügyelet rendszerének változásáról, aminek értelmében az eddigi havi egy hétvégi rendelési idő két napra módosul. A pontos időpontokról dr. Hegedűs Éva gyermekorvos Facebook-oldalán, illetve a város honlápján tájékozódhatnak a lakosok. Emellett díszoklevelek adományozásáról is határoztunk, amelyeket a Semmelweis-napi díjátadón vehetnek át a címzetes főorvosi címmel rendelkező háziorvosok és fogorvosok. Dr. Ónodi Izabella, a művelődési és szociális bizottság elnöke elmondta, hogy ezeket az elismeréseket 20 év praxis után ítélik oda az orvosoknak.

– Öt napirendi pontról döntöttünk: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának 2024. évi költségvetési rendeletének módosításáról, Kiskunfélegyháza Településrendezési eszközeinek 2024. évi részleges módosításának elfogadásáról, a háziorvosi ügyeletet kiegészítő gyermekorvosi ellátásra kötött megbízási szerződés módosításáról, a Medenta Kft.-vel a 3. számú fogorvosi körzetre kötött feladatellátási szerződés módosításáról, valamint a könyvvizsgáló megbízásáról – összegezte az elhangzottakat Szamosi Endre, aki dr. Réczi László igazolt távolléte miatt helyettesítette a bizottsági elnököt.

– A bizottságunk legfontosabb döntései között kiemelkedtek a támogatásokról szóló határozatok. Ilyen volt a gyalogos járőrszolgálat további támogatása, a háziorvosi ügyelet kiegészítő gyermekorvosi ellátásra vonatkozó megbízási szerződés módosítása és támogatása, valamint a Mártírok útján egy új felfestmény készítése és a gördülő fejlesztésekhez kapcsolódó döntések. Ezen kívül szavaztunk az önkormányzat és a polgármesteri hivatal számára egy kisbusz beszerzéséről, valamint támogattuk a Petőfi családjáról készülő dombormű elhelyezését. Megújítottuk a könyvvizsgáló megbízását és ennek kapcsán módosítottuk a 2024-es év költségvetési tervét is – emelte ki Gyenes Attila bizottsági elnök.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton, V. B.   
                 

Kövessen minket a Facebookon is!