Helyi hírek 2024. június 28. 08:00

Megtartották a nyári szünet előtti utolsó képviselő-testületi ülést

Képgaléria
Megtartották a nyári szünet előtti utolsó képviselő-testületi ülést
A nyári szünet előtti utolsó képviselő-testületi ülésen, június 27-én, 24 napirendi pontot tárgyaltak. A döntések érintették a gyalogos járőrszolgálat támogatását, a háziorvosi ügyelet kiegészítő gyermekorvosi ellátásának módosítását, a címzetes főorvosi cím adományozását háziorvosok és fogorvosok részére, valamint Kiskunfélegyháza város közigazgatási területén a helyi menetrend szerinti autóbuszos személyszállítás közszolgáltatására beérkezett pályázat elbírálását.

Folytatja 2024 második felében a rendőrség a polgárőrséggel közösen végzett gyalogos járőrszolgálatot, ezzel megerősítve a helyi közbiztonságot és támogatva a rendőrkapitányság munkáját. Ehhez Kiskunfélegyháza Város önkormányzata anyagi támogatást nyújt.

Dr. Hegedűs Éva 2023 novembere óta az önkormányzat támogatásának köszönhetően gyermekorvosi ügyeleti időt tartott havi egy hétvégi napon, azonban a testületi ülés döntése alapján ez két hétvégi napra módosul július 1-jétől. A doktornő munkáját dr. Preisz Fanni gyermekorvos fogja segíteni. A pontos ügyeleti napokról a város honlapján, illetve dr. Hegedűs Éva Facebook-oldalán tájékozódhatnak.

A grémium döntött a címzetes főorvosi cím adományozásáról a háziorvosok és fogorvosok részére. A törvény szerint az a háziorvos, aki 20 éven keresztül folyamatosan körzeti vagy háziorvosi feladatokat látott el, illetve az az alapellátást végző fogorvos, aki 20 éven keresztül folyamatosan fogorvosi alapellátási feladatokat látott el, jogosult a címzetes főorvosi cím használatára. Városunkban három házi gyermekorvos (dr. Rádi Klára Erika, dr. Hegedűs Éva, dr. Ozvald Anna), négy felnőtt háziorvos (dr. Gulyás József Antal, dr. Kincses Sándor Attila, dr. Bajzák Jenő, dr. Balla Rozália Irma), és három fogorvos (dr. Tulkán György, dr. Földeáki Gábor, dr. Földeáki Péter) szerzett jogosultságot a cím használatára. A díszokleveleket július 5-én, a Semmelweis-napon adják át.

Július 1-jétől a helyi személyszállítás közszolgáltatását a Dunamenti 2011 Kft. látja el. Az új vállalkozó a megszokott szolgáltatást nyújtja majd, az útvonal változatlan marad, azonban a menetjegyek ára emelkedni fog. Ezzel szemben a bérletek ára csökkenni fog, hogy ösztönözzék a lakosokat a bérletvásárlásra.

A testületi ülésen parázs vita alakult ki a Kis-Szeniczey Kálmánt érintő irodabotrány kapcsán, amelynek részleteire később visszatérünk.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton
             

Kövessen minket a Facebookon is!