Helyi hírek 2024. június 29. 12:00

Megújulva várja látogatóit a félegyházi strand és uszoda

Képgaléria
Megújulva várja látogatóit a félegyházi strand és uszoda
Csodás környezetben, megújult gépészeti megoldásokkal várja látogatóit a Félegyházi Termál Parkfürdő. A modern technológiával felszerelt fürdőkomplexum minden korosztály számára kikapcsolódást és felüdülést kínál.

Az úszómedencék, gyógyvizes medencék és gyerekcsúszdák mellett különböző wellness szolgáltatások is elérhetők, mint például a szauna vagy a gőzkabin. A parkfürdő zöldterületei tökéletes helyszínt kínálnak a pihenésre vágyóknak, míg a játszótér és az animációs programok a gyermekes családok számára is felejthetetlen élményt nyújtanak. A még kényelmesebb pihenés érdekében az elmúlt hónapokban számos felújítás történt, amelyek részleteiről Kelemen Józsefet, a strand vezetőjét kérdeztük.

– A strand vezetősége minden évszakban igyekszik eleget tenni a vendégek igényeinek, de sajnos az elmúlt évek leghidegebb nyarát éltük meg tavaly. A bőséges csapadék és az átlaghőmérséklet alatti értékek a mi munkánkban is gondot okozott. Az átlagostól eltérő időjárási körülmények miatt a gyermekmedence és az úszómedence hőmérséklete minden erőfeszítésünk ellenére nem mindig érte el a kívánt szintet, ami némileg csökkentette a látogatók komfortérzetét. Ennek ellenére a fürdő karbantartócsapata folyamatosan dolgozott azon, hogy a lehető legjobb körülményeket alakítsák ki. A mostani szezonra még tudatosabban készültünk, és arra törekedtünk, hogy megoldást találjunk erre a problémára. Az anyagi és műszaki tényezők számbavételével arra jutottunk, hogy egyebek mellett új hőcserélő rendszerre van szükségünk. Ennek beszerelése tavaly októberben megtörtént, illetve korszerűsítettük a csőrendszert, a keringtető szivattyút, az energiahatékonyság érdekében a frekvenciaváltót, a szellőzőket, a gőzgenerátort, és lámpacserék is történtek. A kinti gyermekmedence lábmosóját újracsempéztük, ezért is csúszott a nyitásunk – tisztázta az okokat Kelemen József, majd kitért arra, milyen szolgáltatásokkal várják a vendégeket.

– A pihenni vágyókat ingyenes napágyakkal, a kalandvágyó gyerekeket pedig trambulinnal és Kiskunfélegyháza nevezetességeit bemutató színezőkkel várjuk. A gyerekekre a Közgé szakmai gyakorlatra érkező animátorai vigyáznak, miközben szüleik élvezik a strandot. Strandunk Kajla pecsételő pont is a három további helyszín mellett (Tourinform iroda, a múzeum és a könyvtár). Természetesen a teljes csendet igénylő vendégeinkre is gondolva, meghatározott időközönként csendes órákat tartunk, amikor sem a rádió, sem a büfé nem üzemel. Ekkor a belépésre az Autisták Országos Szövetségének tagkártyájával kedvezményt is tudunk adni. A legkisebbeknek is kínálunk szolgáltatást, ugyanis július 1-jétől Klinkóné Jókai Mónika ingyenesen úszásoktatást tart az iskolakezdésig, csupán a belépőjegyet kell a szülőknek fizetni. Ezért a lehetőségért nagyon hálásak vagyunk az önkormányzatnak, amellett, hogy az egyéb belépődíjak összegét is nekik köszönhetően tudjuk ezen az árfekvésen tartani. Az úszásoktatás nemcsak a gyermekek biztonságát növeli a vízben, hanem hozzájárul egészséges fejlődésükhöz is. Az órák barátságos és biztonságos környezetben zajlanak, ahol a kicsik játékos formában sajátíthatják el az úszás alapjait. Reméljük, minél több szülő él majd ezzel a nagyszerű lehetőséggel, és gyermekeik örömmel vesznek részt az órákon. A fürdőzők biztonságára pedig a szakképzett úszómesterek és a nyári szünet miatt felszabadult iskolai őrök figyelnek.

Mi vagyunk a város egyetlen helye, ahol strandröplabdázni lehet, ezért úgy döntöttünk, hogy a korábbi versenyünk népszerűségére alapozva július 6-án, szombaton megszervezzük a második versenyünket. Néhány nappal később, július 13-án pedig Strandpartyval várjuk a szórakozni vágyó közönségünket. Lesz napozó- és csobbanóverseny, frizbivadászat, cornhole (amerikai eredetű kukoricazsák dobáló játék), dinnyeevés és papucsreptetés. Ezekben a szerteágazó feladatokban nagy segítségemre van Kelemen Péter kollégám, aki a fürdőszolgáltatás csoportvezetője.

Miközben a vezetővel sétáltunk a parkosított környezetben található medencék között, vidám gyerekzsivaj vett körül minket, ugyanis a nyári szünet első hetét sok iskolás az államilag támogatott Erzsébet-táborban töltötte, és a hét utolsó napját a megújult strandon élvezték. A gyerekek boldog nevetése és játékos hangja visszhangzott a medencék körül, amitől még inkább érezni lehetett a hely különleges hangulatát.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton
             

Kövessen minket a Facebookon is!