Helyi hírek 2024. július 4. 18:00

Év pedagógusa-díjat kapott Szécsényiné Tímár Tímea

Képgaléria
Év pedagógusa-díjat kapott Szécsényiné Tímár Tímea
A kecskeméti Tudósházban rendezte meg tanévzáró ünnepségét július 3-án, szerdán a Kecskeméti Tankerületi Központ intézményeinek aktív és nyugdíjas vezetői, tagintézmény-vezetők, az Év pedagógusa, az Év nevelő-oktató munkát segítő munkatársa díjazottak és a sajtó képviselőinek jelenlétében.

Borítókép és további fotók: P. A.

Az ünnepséget Pálfi Tamás Ferenc tankerületi igazgató nyitotta meg, ünnepi műsorról a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Magyar Ilona Általános Iskolája és a Tiszakécskei Móricz Zsigmond Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei gondoskodtak.

Ez alkalommal adták át a Kecskeméti Tankerületi Központ által a 2018/2019. tanévben alapított Év pedagógusa-díjakat, amellyel a kimagasló nevelő-oktató munkát végző pedagógusok munkáját ismerik el. A díjazott személyére javaslatot az intézményvezetők tesznek. A döntés meghozatalában a tankerület kiemelt figyelmet fordít a közösségért végzett munkára, a különleges bánásmódot igénylő tanulók megsegítésére, a tehetséggondozásra, iskolai programok szervezésére, külső kapcsolatok ápolására, életutak elismerésére. A döntésben minden szempont egyaránt fontos, hiszen a versenyeken kiváló eredményt elért diákok tanárait sokszor dicsérik, de kevés szó esik a tanári munka sokrétűségéről. Kevés elismerést kapnak azok, akik a különleges bánásmódot igénylő tanulókkal kiemelten foglalkoznak, vagy jelentősen kiveszik a részüket a közösségi programok szervezésében.

Év pedagógusa-díjat 19-en vehettek át, közöttük Szécsényiné Tímár Tímea, a Kiskunfélegyházi József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanára.

Sor került még az „Év nevelő-oktató munkát segítő munkatársa” díjak átadására, valamint a 2023/2024. tanévben nyugdíjba vonuló igazgatók köszöntésére is. E kategóriákban nem volt félegyházi díjazott.
             

Kövessen minket a Facebookon is!