Bugac 2024. július 15. 08:00

Folyamatos a fejlesztés Bugacon

Folyamatos a fejlesztés Bugacon
Több fejlesztés is megvalósul a közeljövőben Bugacon. Erről az interneten elérhető Polgármesteri Hírlevél XXX. évfolyamának 5. számában olvashatunk Szabó László polgármester tájékoztatása alapján.

Borítókép: Konfár Tibor – Turista Magazin


Fotó: Bugac Községi Sportegyesület Facebook-oldala

Megkezdődött a 22x42 méteres műfüves labdarúgó kispálya építése a bugaci sportpályán, amit 5 méter magas labdafogó hálóval és ledvilágítással alakítanak ki. A beruházást a Bugac KSE valósítja meg TAO támogatásból, amelyhez a Magyar Labdarúgó Szövetség, és legfőképp a megyei igazgatóság nyújtott segítséget. Az új létesítmény fontos szerepet fog betölteni az utánpótlás-nevelésben és a gyermekek mindennapos sportolását is nagyban segíti majd.


Fotó: Hírös Agóra

Megújul a művelődési ház is. Július 9-én, a munkaterület átadásával megkezdődött az épület bővítése, felújítása és energetikai korszerűsítése. A fejlesztést a település önkormányzata Top-Plusz forrásból, 100 %-os támogatással valósítja meg.


Fotó: 
Aranymonostor Látogatóközpont Bugac

Buszmegálló peronok épülnek az Aranymonostor Látogatóközpontba érkező turisták, csoportok igényeit követve, július második felében. Ezek a peronok mindkét irányban segítik majd a biztonságos le és felszállást. Az előzetes tárgyalások értelmében a Volán a látogatók igényeihez igazítja a menetrendet. A fejlesztést az önkormányzat önerőből valósítja meg.


Fotó: MTI – Ujvári Sándor

Július elején megnyílt a Puszta Kapuja Információs Központ, amelyet a Kiskunsági Nemzeti Park épített pályázati forrásból, a Karikás Csárdával szemben. A Kiskunsági Nemzeti Park igazgatósága és Bugac Nagyközség Önkormányzata további közös ökoturisztikai fejlesztéseket tervez. E projektekbe, további helyi turisztikai szolgáltatókat is be kívánnak vonni. A közösen megfogalmazott tervek megvalósításához elengedhetetlen a szoros együttműködés. Ezt erősíti az is, hogy a most megnyílt információs központot, az Aranymonostor Látogatóközpontot is üzemeltető AranyLó Bugac Önkormányzati Kft. üzemelteti ebben az évben.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!