Helyi hírek 2024. július 18. 12:00

Idős férfit bántalmazott és rabolt ki egy félegyházi fiatal

Idős férfit bántalmazott és rabolt ki egy félegyházi fiatal
Minősített rablás, súlyos testi sértés és lopás miatt vádat emelt egy fiatalkorúval szemben a Kecskeméti Járási Ügyészség. A vád szerint a fiú nyílt utcán előbb meglopta, két hét múlva pedig kirabolta ugyanazt az idős férfit.

Az idős férfi – az ügy sértettje – idén január 13-án, kora reggel Kiskunfélegyháza központjában gyalogolt, majd egy pillanatra megállt és letette maga mellé a fekete laptoptáskáját. Ezt észrevette a közelében tartózkodó helybeli fiatal – az ügy vádlottja – és kikapta a nyitott táskából a pénztárcát, majd elfutott. A tolvaj rövidesen megszabadult a tárca tartalmától: a benne lévő 52 ezer forint készpénzt magához vette, a személyes okmányokat és a bukszát elhajította.

A fiú napra pontosan két hét múlva az utcán ismét kora reggel sétáló sértettet hátulról követni kezdte, majd a kezében lévő táskát megragadta és megpróbálta elvenni tőle. Az idős férfi azonban ellenállt, mire a vádlott erősen megrántotta a táskát. A rántás következtében a sértett elvesztette az egyensúlyát és a földre zuhant, ám a táskát továbbra sem engedte el. Végül a rablónak sikerült kitépnie a táskát, miközben a betonon rángatta áldozatát.



Az erőszakkal megszerzett táskában 15 ezer forint készpénz, valamint a sértett iratai voltak, ez utóbbiakat a nyomozók a helyszín közelében megtalálták. A bántalmazás következtében a férfi nyolc napon túl gyógyuló válltörést szenvedett.

A kiskunfélegyházi nyomozók néhány órán belül azonosították és elfogták a fiatalt, akinek ezen felül még három másik lopás miatt is felelnie kell.

Az ügyészség a fiatalkorút a rablás súlyosabban minősülő – a bűncselekmény felismerésére és elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett – bűntettével, emellett súlyos testi sértés bűntettével és többrendbeli lopás bűntettével vádolja. A letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

A fotókon a rablás helyszíne és a pénztárca megtalálási helye látható – írta az ugyeszseg.hu.
                

Kövessen minket a Facebookon is!