Helyi hírek 2024. szeptember 8. 16:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
Évközi 23. vasárnap – 2024. szeptember 8.

1. Szeptember 8-15. között MÁRIA-napokat tartanak, amelyek részletes programja a templomi hirdetőtáblán is olvasható. Szeptember 9-én, hétfőn az esti szentmisén szolgáltatják ki a betegek szentségét, előtte 17 órától már gyóntatnak (feliratkozás nem szükséges, 60 év feletti vagy komoly betegségben szenvedő testvérek vehetik fel a szentséget).

Kedden gitáros szentmise és szentségimádás, szerdán az esti szentmise után Hirling Attila atya tanúságtétele, csütörtökön az esti szentmise után Babenyecz László karnagy úr tart jótékonysági orgonakoncertet, pénteken pedig Fatimai napot tartanak. 15-én, vasárnap délután 5 órakor a Kálvária búcsúját ünneplik, vendég Bobek Tamás tiszakécskei plébános atya lesz. A szentmise után szeretetvendégséget rendeznek, kérik a testvéreket, hogy egy kis aprósüteménnyel járuljanak hozzá a Mária-napok lezárásához. Ezen a vasárnapon sem a Kalmár-kápolnában, sem az Ótemplomban nem lesz esti szentmise. Rossz idő esetén a templomban tartják a búcsút, 17 órakor (agapé az udvarban).

2. Szeptember 13-án, pénteken a Fatimai nap alkalmából, a Mária Tisztelők Köre este 6 órára várja a testvéreket közös imádságra a Mártírok u. 7. szám alá.

3. Házasságot kötnek a templomban szeptember 14-én, szombaton délután Nemes László és Berta Nóra.

4. A Bibliaórák a Mária-napok után indulnak, az első óra ebben a tanévben szeptember 16-án, hétfőn 17.30-kor lesz a közösségi házban.

5. Egyházközségi zarándoklatot szerveznek október 5-én, szombaton Bátára, a Szent Vér Bazilikába, onnan látogatást tesznek a Grábóci Ortodox Templomban, majd megállnak Bonyhádon és Szekszárdon is. A zarándoklat költsége 6 ezer forint, jelentkezni az összeg befizetésével lehet a sekrestyében vagy a plébánián. Várják a testvéreket.

 

Kövessen minket a Facebookon is!