Helyi hírek 2024. szeptember 22. 14:00

Anonim Alkoholisták találkozó lesz Kecskeméten

Anonim Alkoholisták találkozó lesz Kecskeméten
Az Anonim Alkoholisták találkoznak Kecskeméten, a Piarista iskolában október 18-án, 19-én és 20-án. A háromnapos rendezvényre minden érintettet és családtagjaikat is várják a szervezők.

Borítókép: Freepik illusztráció

A részletekről a kiskunfélegyházi gyűlések vezetőjét, Zsoltot kérdeztünk. A vezető elmondta, hogy országos szinten körülbelül 800 ezer regisztrált alkoholbetegről tudnak, de természetesen az érintettek köre, a rendszeren kívüli személyek száma még további 200-300 ezer ember is lehet. Körülbelül az összlakosság 30 százaléka érintett lehet. Az Anonim Alkoholisták országos csoportjának szektorai vannak, olyan regionális egységek, ahová azok fordulhatnak, akik segítségre szorulnak. Kiskunfélegyházán is van gyűlés, de a nagyobb országos találkozók nagyon fontosak a tapasztalatszerzés szempontjából a tagoknak. Zsolt, aki saját maga is érintettként került a csoportba, úgy fogalmazott, hogy a program saját magunk megismeréséről szóló felfedezés, ami fájó és kíméletlen. A program lényege szembesülni a múlttal, feldolgozni azt és megbocsátani magunknak. Az egyetlen lehetséges módja a teljes és kendőzetlen őszinteség. Ezeken a gyűléseken egymást segítik a tagok saját történetükkel, megerősítést kapnak egymástól és kibeszélhetik állapotukat.

– Nyilván mindenki más ritmusban épül fel, hiszen az okok is különbözőek, amiért ivott. De az út, amin járunk az AA-ban, garantálja, hogy józanok maradunk. Én ma már ki tudom jelenteni, hogy ha valaki csinálja ezt a 12 lépés programot, akkor józan marad. Ha abbahagyja, és azt hiszi, hogy ő mindent tud, az veszélyes – fogalmazott Zsolt.

Hozzátette: egy-egy nagyobb találkozóra szerencsére az ország minden pontjáról érkeznek. Fontos tudni, hogy a regisztráltakon kívül bárkit szívesen fogadnak, legyen az alkoholbeteg vagy családtagja. Aki meglátogatja ezeket az eseményeket, megkapja a segítséget.

Bővebb információ a [email protected] címen, vagy a 70/942-6016-os számon kérhető a délutáni órákban.

Z. A.
                   

Kövessen minket a Facebookon is!