Közélet 2014. február 14. 12:15

Idén több pénz jut fejlesztésre, felújításra

Idén több pénz jut fejlesztésre, felújításra
A több mint nyolcmilliárdos költségvetésből a tavalyihoz képest szinte minden önkormányzati feladat ellátására több pénzt jut. Ezt sajtótájékoztatón mondta február 14-én, pénteken Kapus Krisztián polgármester. Mint ismert, Kiskunfélegyháza város 2014. évi költségvetéséről február 13-án, csütörtökön döntött a képviselő-testület.

Kapus Krisztián elmondta: a város intézményei 113 millió forinttal több támogatást kapnak, a közalkalmazottak pedig március elsejétől havonta 5.000 forint értékű étkezési Erzsébet-utalványban részesülnek. Felújításra is több pénzt tudnak szánni. Így folytatódhat a Kossuth utcai bukkanók lefaragása, megkezdik a főutca járdáinak karbantartását, a játszóterek, valamint a Honvéd sportpálya felújítását. Rendbe teszik a Petőfi-szökőkutat, elkezdik a Templomhalom emlékparkjának kialakítását. Megoldódik a Városi Strand és Uszoda öltözőjének bővítése is. Erre egymillió forint áll rendelkezésre. A Petőfi Sándor Általános iskola napközis házában két bölcsődei csoportnak alakítanak ki helyet, mindemellett a Nagyszőlő úti, valamint a Bercsényi utcai óvoda felújítására 37,5 millió forint önrészt különítettek el. A beruházásokhoz az önkormányzat önerőként 300 millió forintot különített el.

A polgármester azt is elmondta, hogy az idei évben bevezetésre kerül a szociális lakástámogatás. Ennek köszönhetően a város lakói fürdőszobájuk felújításához kamatmentes, vissza nem térítendő támogatást kaphatnak. Ennek részletes feltételeit márciusban dolgozzák ki.

 

H. S.

 

Kövessen minket a Facebookon is!